Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Georgefreerunner

Amplificator clasa A

Recommended Posts

Buna ziua.Vreau sa realizez un amplificator cu 2n3055 si am gasit un circuit destul de simplu http://i43.tinypic.com/2cpz39z.jpg (<== acesta).Acum faza e ca am cautat pe toate placile cu piese pe care le-am gasit si nu am gasit nici macar un BC559.Merge sa folosesc BD138L , BD138 sau BD135L (din astia am gasit pe aceeasi placa de pe care am luat 2N3055) in loc de BC559?

Link to comment
Share on other sites

Georgefreerunner:Sper că aţi remarcat faptul că amplificatorul dinschemă lucrează în clasa A; de aici toate avantajele,dar şi dezavantajele acestei clase de funcţionare.Sursa de alimentare nu ridică nici-un fel de problemedeosebite; doar trebuie să poată furniza (fără căderesemnificativă de tensiune) curentul (practic constant,dar şi relativ ridicat) absorbit de montaj (şi care esteacelaşi, indiferent de volumul la care are loc audiţia).Foarte important:Folosiţi drept sarcină doar difuzoare având impedanţaindicată în schemă !

Link to comment
Share on other sites

ursa de alimentare nu ridică nici-un fel de problemedeosebite; doar trebuie să poată furniza (fără căderesemnificativă de tensiune) curentul (practic constant,dar şi relativ ridicat) absorbit de montaj (şi care esteacelaşi, indiferent de volumul la care are loc audiţia).

Problema e riplul, care se duce direct în difuzoare.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines