Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Buton pistol lipit Romanesc (alb)


Recommended Posts

Buna seara. Am o problema cu butonul de pornit oprit, cu revenire de la un pistol Radio Progres alb. In sensul ca lamelele de contact sunt prost lucrate, fac contact pe o suprafata mica si nu prea isi fac treaba asa cum ar trebui. A reparat cineva sau a facut vreo modificare?Am 2 pistoale de lipit acest model si la unul dintre ele i-am montat un buton, altul decat cel original dar ca suprafata pe care trebuie apasat nu e la fel de bun cum era gandit inainte. Poate vine cineva cu o idee sau poate cineva care a si facut asta!

Link to comment
  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Eu de mult am modificat pistolul de lipit.In loc de lamele am pus un microcontact de la sisteme de alarma tip vechi.Apesi pe butonasul de la microcontact fara sa depui forta.Cele romanesti sint mari,dar cele rusesti (sovietice) intra in carcasa fara probleme.

Link to comment
  • 5 weeks later...

Am rezolvat zic eu elegant. Am facut un fel de try&error si se pare ca am reusit. Am cumparat de la TME microswich-ul cu codul D2FD-2L1-1H Care de principiu are contacte menite sa suporte 2A/125VAC. Si norocul face ca a intrat fix intre cele 2 tepe metalice care fixau vechiul buton. Am lipit firele si totul merge bine!Stiu ca tensiunea nu este cea buna, trebuiau sa fie la 230V a.c. dar o sa vad daca si cat o sa reziste.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines