Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

identificare circuit integrat

Recommended Posts

• Replies 20
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• smd-man

6

• euvasile

6

• BRANCA

4

• nostrom

1

Top Posters In This Topic

Posted Images

am cautat si eu inainte dar nu am gasit nimic asemanator, am gasit o schema cu attiny13,dar acesta se alimenteaza la max 5v nu la 9v. Cineva foloseste aproximativ 300 de asfel de lampi si deja sau stricat cateva bucati.am gasit si alceva asemanator cam 80% dar tot nu scrie nimic.

post-66077-13982971344_thumb.jpg

post-66077-139829713687_thumb.jpg

Am pus un LM393 si functioneaza, mai ramane sa indentific inca doua integrate care la fel nu scrie nimic pe ele,dupa care pot spune ca se poate repara orice defectiune ar avea.

Chinezii sunt smecheri, nu folosesc microcontrolere decat daca e neaparat necesar, in rest folosesc integrate de uz general, operationale gen LM 358, logice gen HEF 4011, etc. pentru aplicatii ieftine.Partea proasta e ca le sterg codurile si trebuie sa cauti la greu pana gasesti ce integrat e acolo.

• 7 years later...

Este vechi subiectul , dar cred ca aici este cel mai bine sa cer ajutorul.

Este vorba de o sursa de 12V 5A care nu mai munceste. Am masurat la rece tot de pe ea si nimic nu pare suspect ( scurt sau intreruperi ).

Bine inteles ca un mic chinez a montat in primar un CI neinscriptionat .

Poate cineva de pe forum  s-a mai lovit de aceeasi problema si stie ce  integrat este asta.

20210112_c.jpg

20210112_b.jpg

20210112_a.jpg

Acum 14 ore, smd-man a spus:

Este vechi subiectul , dar cred ca aici este cel mai bine sa cer ajutorul.

Este vorba de o sursa de 12V 5A care nu mai munceste. Am masurat la rece tot de pe ea si nimic nu pare suspect ( scurt sau intreruperi ).

Bine inteles ca un mic chinez a montat in primar un CI neinscriptionat .

Poate cineva de pe forum  s-a mai lovit de aceeasi problema si stie ce  integrat este asta.

20210112_c.jpg

20210112_b.jpg

20210112_a.jpg

salutare, circuit integrat OB2263AP este cel ce echipeaza sursa 230vac /12vcc,5a

Posibil ca informaţia lui Nikky să fie corectă.În afara Vdd ,pe care n-am putut-o urmări,pinii ar corespunde la ob2263ap.Mă refer la FB,GATE,GND,SENSE,RI,NC(3,6).