Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reglarea tensiunii la surse cu 2 pot.


Guest danyelo

Recommended Posts

Guest danyelo

Buna tuturor. Am o intrebare simpla si banala pentru unii, dar cu batai de cap pt mine. Am observat ca sursele profesionale de tensiune au 2 potentiometre pentru reglaj. Unul ii pentru cursa "mare" si unu pt "finete". Am incercat o idee venita in cap, inserierea a 2 potentiometre. Unu de 50k si unu de 1k. Am reusit "isprava" dar nu e ceea ce m-am asteptat. Nu este chiar asa fin. Intrebarea intrebatoare: ce ar trebui sa adaug pe langa cele 2 potentiometre pentru a fi cursa mult mai "fina" si exacta? De exemplu sa regrele la zecimi tensiunea sau din jumatate in jumatate de volt?

Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Guest danyelo

Am incercat. Dar cand il introduc in circuit imi da voltaj maxim. nu se intampla nimic. la scoala, unde am vazut acele surse, nu sunt potentiometre multiturn. de asta am intrebat si am incercat si eu. Daca erau stiam ce trebuie sa fac. dar multumesc pentru raspuns.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines