Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

MCU SM8954AC25P


__farad__
 Share

Recommended Posts

Va salut. Am o intrebare referitoare la microcontrolerul SM8954. Cum nu ma prea pricepla microcontrolere am o nedumerire. Am acest integrat intr-un amplituner AKAI modelAS 001RA. Problema amplitunerului este ca nu afiseaza nimic, mai exact afisajul este "intepenit"si afiseaza doar cateva segmente, total aleatoriu. Driverul afisajului este PT6311, pe care ilastept sa soseasca (cu siguranta era defect). In afara de problema afisarii executa toate comenzile(volum, reglaje ton, cautare posturi radio, selectare surse semnal,absolut tot).Intrebarea mea este: poate fi problema afisajului datorata si microcontrolerului in acest caz sauacesta functioneaza corect, defectul fiind doar la nivelul driverului?Mentionez ca in timpul verificarilor am apasat ceva mai tare pe controler (cu mana) si pentru2-3 secunde afisajul a incremenit la 87.5fm, in conditiile in care era in cautare posturi radio (tuneruls-a oprit automat la 88,5Mhz, primul post de radio in Constanta, dar afisa in continuare 87.5).Am verificat cablajul de cateva ori, am refacut orice lipitura mi s-a parut mai ciudata).La final posibil sa fi facut o prostie (nu stiu, sper sa-mi spuneti voi). Intrucat soclul si pinii integratului aveau urme de oxizi am inlaturat soclul si am lipit integratul direct pe cablaj (am folositun letcon de 20W cu varful legat la impamantare).Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

Driverul PT6311 primeste datele serial de la microcontroller. Daca nu s-a defectat microcontolerul in urma lipirii, schimband driverul 6311 ar trebui sa fie OK. Pare o problema de contact, dat conexiunea intre 6311 si uC se face pe 3 semnale, nu ar fi mare lucru de verificat.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines