Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Quartzwellenprufgeret PQK2


Guest Misi
 Share

Recommended Posts

Am un generator de RF, pe frecventele 300 - 600 kHz, si 3000 - 6000 kHz, fabricatie Telefunken ,1939,din dotarea completului de transmisiuni al FuG-X ,si FuG10,aparatura radio de bord al Junkers 88, din WW2.Daca are locul pe aceasta pagina,si este interes, revin cu poza, schema, si eventuale amanunte.

Link to comment
Share on other sites

Quartzwellenprufgeret Tuburi: 2 uc REO 74, scala cu Nonius, ctirea frecventei cu 2 zecimale,cu ajutorul a doua tabele.Compensarea de temperatura de la - 50 la +50 C,cristal luminos incorporat.Si o intrebare : se vad pe schema 2 perech de borne, ptr cuplarea castilor. Asa si este in realitate, ele sunt conectate NUMAI intre ele,fara contact galvanic cu restul schemei.Si la utilizare, se poate auzi tonul ,la rezonanta ,cu aparatul de verificat.Cum se realizeaza?

post-59484-139829712761_thumb.jpg

post-59484-139829712761_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Pentru Feri:s-a verificat, firele NU au contact cu restul schemei,exact cum se vede si in schema, cele 2 fire intre bornele de pe panoul frontal, si accesul lateral.Pentru Marius : am poza cu rezolutie mare, dar nu -l primeste programul, eventual in mp?

Link to comment
Share on other sites

Pentru Feri:Foarte simplu, conectand la borne o casca,si alimentand aparatul .S-au folosit 2 tuburi subminiature, in locul celor lipsa.Revin la faptul, ca cele doua perechi de borne ptr casti sunt conectate cu doua conductoare, distincte, fara a atinge altceva .

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Cateva explicatii:Comutatorul 45 are functia de "On-Off"...Comutatorul 23 schimba functia tubului 27 astfel:- pe pozitia 23 este amplificator AF- pe pozitia 22 este oscilator AF de circa 800 Hz, tonul CW (Morse)...Comutatorul 46 schimba functia tubului 17 astfel:- pe pozitia 17 tubul functioneaza cu reactie pozitiva deci oscileaza...- pe pozitia 20 tubul functioneaza ca amplificator RFComutatorul 14 (cu doua sectiuni) schimba domeniul frecventelor astfe:- pe pozitia 18, gama I, 3 MHz-6 MHz- pe pozitia 19, gama II, 0.3 MHz- 0.6 MHz

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Am reusit sa rezolv dilema...

 

Problema era ca in casca se auzea semnalul modulator si pe pozitia 23 al comutatorului 23 deci aveai impresia ca este o... "inductie"...

 

Defectul a fost generat de faptul ca sursa de 90 V nu avea decuplare deoarece lipsea masa condensatorului 33!!!

 

Aparatul a mai fost reparat si s-a uitat, pur si simplu sa se "monteze" inapoi piesa care asigura "masa"!(Vezi sageata!).

 

Acum aparatul functioneaza perfect!

post-11663-139829732376_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines