Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Detectare HDD aleatorie

miron1947

Recommended Posts

Am un HDD SeaGate ST500DM002-1BD142, care ba este ba nu este detectat de PC, poate functiona cateva luni sau catva zile si dupa o perioada (la fel de variabila) in care nu este detectat isi revine singur.Am doua HDD-uri pe PC, ambele SATA, unul functioneaza, am schimbat si cablurile intre ele sa vad daca de la ele este problema, dar cel functional se simte bine cu toate combinatiile de cabluri. Care poate fi cauza si eventual cum se poate rezolva?

• Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• miron1947

5

• MifTy

2

• Den

2

• pop_ady44

2

Popular Days

Top Posters In This Topic

incearca sa dai jos placa sa o stergi pe contacte si sa o reasezi la loc cu mare griije poate isi revine seagate sunt pocnite rau am avut vreo 3 2 inca mai detin

io am un seagate de 300 de gigei, pe SATA1, și încă merge, fain-frumos.așa că, fiecare regulă are și excepții! :))cât privește ”este/nu este”, poate fi vorba de niscai ”gângănii” defecte pe placa hardului.dar cum sunt din ce în ce mai greu de schimbat, recomand un backup și... eventual, vândut ca ”refurbishable”...

un backup

Adica sa sa cumpar altul si cand prinde o zi buna sa le transfer pe cel nou?
da.nu recomand dvd-uri, conform legii lui Murphy, o să-ți moară hardul fix când faci backupurile! :)

Hardul are o problema cu alocarea,daca ai ceva important,fa backup.Daca nu..asta e.Cauta utilitarul CrystalDiskInfo,acesta citeste direct S.M.A.R.T. data,mai mult ca sigur iti va indica problemele.Nu te baza pe altele gen hddtune..

Daca nu mai e recunoscut in bios,nu se mai poate face nimic la nivel soft.

Am si eu un seagate cu aceleasi probleme,astept sa crape de tot.Eu cel putin l-am folosit numai pt torenti si a servit bine vreo 4 ani.

Posted Image