Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Kenwood KA-880 SD intrat in protectie


Guest Boggy
 Share

Recommended Posts

Va salut,

 

I-am trimis mesaj pe PM unui membru de-aici care am vazut ca se ocupa cu reparatii, insa nu mi-a raspuns si postez si aici mesajul.

 

Am un Kenwood KA-880SD care nu mai porneste. Partea ciudata e ca nu cred ca s-a ars, ci doar a intrat intr-o protectie ciudata. A facut odata POC in difuzoare dupa ce l-am conectat la boxe si sursa, dar nu era nimic in scurt pe nicaieri. De-atunci face fix cum ar face dupa ce il pui in scurt, palpaie becul de power si in loc sa initializeze ramane asa. Nu l-am pus la nimic exotic, ci la 2 Heco Victa 301 cu care mai mersesem in urma cu cateva luni in regim de "party" si n-a dat semne de oboseala(nici nu se incinsese excesiv).

 

Dupa ce a facut poc-ul respectiv n-a iesit fum, dar am mirosit si parca era un miros discret de incins in zona panoului frontal, dreapta, in zona potentiometrului de volum.

 

L-am desfacut sa vad cam ce e prin el, in special sa vad daca identific o siguranta arsa, dar n-am vazut nimic. Mai mult de-atat chiar nu stiu ce ar trebui sa vad/masor pe-acolo.

 

Asta e o poza mai veche(dupa ce l-am primit) cu interiorul lui:

 

http://forum.lab501.ro/attachment.php?attachmentid=40160&d=1384770648

 

A fost cumva modificat ceva prin el inainte sa-l iau? vad ca in stanga e TA2031 iar in dreapta TA2030

 

Imi place rezerva de putere si damping factorul de 1000, asa ca as vrea sa-l repar. Intrebarea e daca reusim sa-l reparam relativ ieftin, pentru ca am dat 300 lei pe el. Am inteles ca STK-urile-s pacatoase.

 

Asadar caut pe cineva din Bucuresti care-l poate rezolva.

 

Va multumesc anticipat pentru raspuns,

Bogdan

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Guest Boggy

Revin cu update. Sigurantele de la intrare nu sunt intrerupte. Cu toate ca el tot nu porneste, un tranzistor(TA2031 din poza) se incalzeste, celalalt nu. Asta poate indica o problema cu canalul lui, sau cu celalalt unde e TA2030?L.E. N-ar fi trebuit sa fie ambii la fel, ori TA2030, ori TA2031? Sa fi fost umblat in el inainte si schimbat unul din ei?L.E.2 Am gasit TA2040 la 60 lei si TA2030 la 22 lei, sa incerc sa le schimb pe ambele de pe canalul pe care e acum 2030? Ca banuiesc ca ala nu cupleaza si nu iese nimic din el daca nu se incalzeste deloc.

Link to comment
Share on other sites

Revin cu update. Sigurantele de la intrare nu sunt intrerupte. Cu toate ca el tot nu porneste, un tranzistor(TA2031 din poza) se incalzeste, celalalt nu. Asta poate indica o problema cu canalul lui, sau cu celalalt unde e TA2030?L.E. N-ar fi trebuit sa fie ambii la fel, ori TA2030, ori TA2031? Sa fi fost umblat in el inainte si schimbat unul din ei?L.E.2 Am gasit TA2040 la 60 lei si TA2030 la 22 lei, sa incerc sa le schimb pe ambele de pe canalul pe care e acum 2030? Ca banuiesc ca ala nu cupleaza si nu iese nimic din el daca nu se incalzeste deloc.

Amplificatorul este Made in Japan este de calitate. Am avut si eu cateva le-am vandut deoarece prefer cu tranzistori.Daca ati gasit prefinal TA2030 si final TA2040 asa ieftin puteti inlocui piesele pe canalul care scoate tensiune pe iesire.Trebuie un aparat de masura si masurat fata de masa(carcasa) si iesirea integratului. Iesirea poate fi gasita mergand invers de la mufa de boxa +L sau +R catre un releu si mai departe dupa,catre integrat. Daca exista tensiune pe iesire de pe canalul L sau R nu cupleaza releul de protectie sa nu arda boxele. Butonul de boxe A si B apasate la masurare. Nu atingeti doua contacte intre ele tensiunea este mare curentul deasemenea. Daca inlocuiti piesele si functioneaza nu dati volum mai mare de 1-2 deoarece piesele nu sunt originale si nu au cum sa mearga dar asa la volum mic tine. Eu am un TA2030 prefinal original dar nu am cum sa il testez (apropos TA2031 este pus de cineva daca se incalzeste este posibil sa fie chiar ala defectul)
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Guest Boggy

Am revenit dupa o perioada in care am abandonat reparatia. Am dat jos placa din spatele PCB-ului ca sa pot umbla la prefinal. E clar ca pe canalul ala s-a umblat inainte la TA2030(inlocuit de acel cineva cu TA2031) si la TA2040. Ambele au semne de interventie pe placa(am atasat poze, stg/dr inainte sa schimb TA2030).Am dat jos TA2031 si l-am inlocuit cu TA2030 pe care-l aveam. Problema persista. Cel nou se incalzeste la fel, si releul nu cupleaza.Am masurat cum a zis tim_matrix mai sus dupa asta si pe Left am 0V, dar pe Right... 9.8V. Pam-pam, exact cum a zis tim. Sa fie dus si finalul? Banuiesc ca a fost pus un final la fel de chinezesc ca astea pe care le-am comandat eu acum si trebuie sa vina(daca tin cat a tinut celalalt ar fi ok).Am mai comandat un TA2030 just in case la 16 lei, si 2xTA2040 la 60 lei(cu tot cu transport din China). Eventual daca-mi mai ziceti unde sa masor, masor si va zic exact. Condensatorii nu par umflati sau cursi, rezistentele nu sunt inegrite. Cam atat pentru ochiul meu de amator.

post-214212-0-03464800-1428836109_thumb.jpg

post-214212-0-62559900-1428836114_thumb.jpg

Edited by Boggy
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest Boggy

Mi-au sosit finalii, si dupa ce-am schimbat TA2040-ul de pe canalul buclucas am observat ca problema persista. Am masurat si MPC725-urile aflate intre prefinali si finali si au valori bune (fiind de 0.22+0.22) am 0.4 individual si 0.6 cumulat pe fiecare(rezistenta sondelor de multimetru fiind de 0.2ohm).Apoi am incercat sa masor (la nimereala practic) comparand cu canalul bun, piciorusele prefinalilor si finalilor. Pe canalul cu problema am scurt intre multe picioruse. De ex piciorul 1 de la TA2030 e in scurt cu 4, cand la cel bun nu e. Ultimul picior de la TA2030 e in scurt cu mai toate picioarele de la TA2040 cand ar fi trebuit sa fie doar cu ultimul(comparand cu canalul bun). Sigur sunt mai multe, nu am stat sa iau fiecare varianta la masurat.Nu stiu exact daca s-a intamplat ceva ca le-am schimbat individual. Cand am postat ultima data schimband TA2030-ul, pornit, a facut la fel, iar acum am schimbat si TA2040-ul. Eu am inca o dublura si pentru TA2030 si pentru TA2040, insa mi-e ca daca le pun si e alta piesa de vina mi le termina si pe-astea.Daca are cineva dispozitie sa se uite in el(evident, contra cost) m-ar ajuta enorm. Tare mi-e ca e doar o rezistenta, sau dioda dusa(nu am vazut urme de "incins" pe niciuna, m-am uitat atent).

Link to comment
Share on other sites

Guest Boggy

Aveti dreptate, acum am observat ca lipseste. Din Bucuresti sunt.Ce zice ovy83 suna interesant si o sa incerc, cu toate ca parca mi-e si mila de PCB sa-l incing pe canalul bun.Ce-am observat dupa ce-am dat jos TA2031, e ca e identic cu al doilea de rezerva pe care-l am(TA2030), la masurat cu "buzzerul" pe pini. Nu e "scurt" intre niciunul.La TA2040 insa, cel pe care l-am dat jos are contact intre primul si ultimul, pe cand cel nou nu are asa ceva. Mai e contact la ambele intre pinii 8 si 9.Din ce inteleg de pe un forum din Germania, si anume aici, s-ar putea sa fie problema si pe placa de preamplificare, sa fi cazut vreunul sau mai multi tranzistori(in ultima poza de pe pagina).Cu toate astea, mai bine s-ar uita cineva cu experienta in el.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines