Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest Alexandrulcn

Cum instalez pe un Dell SX 270 XP daca nu am cd-rom ?

Recommended Posts

Guest Alexandrulcn

Sal , acum 2 zile am cumparat o frumusete de unitate Dell SX270 dar din pacate nu are pt. moment decit Flopy ... :( ce posibilitati am sa instalez Xp fara cd-rom , ce alte variate sint . Eu ma gindeam la un cd-rom extern sau la un Stick butabil ... ( din pacate nu am nici cd-rom extern nici un stick 1GB la indemina ...) :) este cineva care stie sau ma poate ajuta sa bag si eu win pe unitate ? acum are si Xp si linux dar in spaniola si am uitat parola ... :twisted:

Link to comment
Share on other sites

eu cred ca inafara de faptul sa iti iei o unitate optica externa, nu ai alta posibilitate...poti sa iti iei un rack extern pt unitate optica....si poti baga in el si cd-rom si cd-rw si dvd-rom si dvd-rw sau un combo....dar sa iti iei un rack si un cd-rom cel mai ieftin te duce la 2 mil toate astea.....sau sa iti cauti un cd-rom extern sh....:)

Link to comment
Share on other sites

Guest Alexandrulcn

Am inteles de la cineva ca se poate face un Stick butabil :tonqe: dar nu stiu sigur ... sau ce alte idei / metode mai stiti ... cd-rom extern nu stiu daca am de unde sa iau ... :prayer:

Link to comment
Share on other sites

Se poate face un stick bootabil. Pentru asta tebuie sa ai un stick de 1Gb pe care sa il formatezi in sistem FAT16 !!!! (nu fat32 sau ntfs).Apoi folosesti utilitarul de la stick sau cauti alte utilitare pe net (google te va ajuta). Eu am un Voyager iar utilitarul cu care a venit imi permite sa fac chestia asta. La orice stick se poate, insa trebuie sa il ai....Daca nu mai ai garantie la el, desfa-l si vezi in interior daca ai loc pe placa de baza sa montezi o unitate optica provizorie, ca sa iti faci treaba apoi o scoti. Gasesti pe la vre-un prieten sa te ajute.

Link to comment
Share on other sites

sa copiezi d p internet kit-ul de windows & sa-i dai setup? nush daca merge 100% dar... eu ash incerca. A!, si ai grija poate nu accepta alt windows...sau daca-l accepta sa-l tina doar o luna sa ceara activare prin internet..eu ash incerca. :rock:

nu-i dai setup, ii dai altceva... setup nu ruleaza sub dos....intri in directorul i386, dapoi dai winnt ca sa-ti inceapa instalarea...dar ininte de astea tre sa rulezi smartdrv de 2 ori pentru c: de pe o discheta bootabila de 98
Link to comment
Share on other sites

Guest Alexandrulcn

Help ...inca nu am reusit sa rezolv .. am bagat kit de Xp pe HDD si am incercat sa butez cu discheta de 98 ... dar nu merge :prayer: spune ca nu merge din dos ... pls si alte ideii dar cit mai pe larg sa reusesc si eu ( pe pasii daca se poate ...) :smt006 :smt006

Link to comment
Share on other sites

Ca sa bootezi de pe 98 partitia respectiva trebuie sa fie fat16 sau fat32. daca e ntfs sau linux nu vei reusi.Foloseste partition magic de dos ca sa convertesti partitia (dupa ce instalezi pe hdd partition magic, iti spune sa faci rescue disks, 2 la numar)

Link to comment
Share on other sites

Guest Alexandrulcn

uite aicibagi disketa... executi... si bootezi

Offf eu inteleg ca vrei sa ajuti ...dar parca platiti cuvintul ... cum bag frate aia ca o discheta are 1,4 Mb si ala are 2, :prayer:
Link to comment
Share on other sites

Guest Alexandrulcn

:( am facut rost de un dvd-rw extern ( nu mi-l vede in bios ) - Am 2 partitii c si d pe d am reusit sa copiez de la un prieten kit de xp ,am butat cu discheta de 98 am deschis kit si de acolo am dat cu ajutorul dir i386 sa de instaleze din dos xp . Porneste dar ma avertizeaza ca am nevoie de smartdvr.exe ... dar pleaca si fara smart. arata ca copiaza filele ...merge bine ( dar foarte lent ) pina la bara galbena ajunge la 100% si dupa asta i-mi mai da un mess ... din ce inteleg eu sa scot discheta si sa dau restart ..pentru a continua instalarea xp ... :( aici moare ... l-am lasat si 3/5 ore si tot nu mai face nimic ( cineva z zicea ca fara acel smartdvr.exe poate dura si 12 ore pina pleaca ...) am copiat de la el pe discheta de 98 si un dir smartdvr.exe ( 45kib ) am incercat sa dau smartdvr.exe dar i-mi spune ca este gresita comanda ... am incercat sa mut pe D: smart ... nici asa nu vrea ...:doh: PLS idei sau solutii ...sau unde am gresit ?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines