Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema SMPS E59670

xardas

Recommended Posts

Salut, de curand am reparat o sursa de alimentare pt un monitor lcd noname, era bubuit mosfetul si PWM-ul LD7575 plus vreo 2 rezistori, am schimbat tot si acum cand conectez sursa la 220v imi scoate tensiunile corecte timp de o secunda dupa care nu mai scoate nimic, daca o deconectez de la 220v dupa vreo 4 secunde se aude un tiuit (cand s-a descarcat condesatorul de 400v probabil) si imi mai scoate pt. o perioada scurta voltajul de iesire... Am verificat restul de piese din primar si din secundar si totul pare ok, mentionez ca nu am scurt circuit pe secundar, condesatorii se incarca cu 12v apoi scad incet pana la 0v iar daca tai alimentarea de 220v dupa o scurta perioada condesatorii iara se incarca cu 12v si scad pana la 0.Care poate fi problema ?

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• xardas

3

• leoncris

1

• K1nderu

1

• Vlad Mihai

1

Top Posters In This Topic

invertorul se exclude, la fel si tuburile CCFL deoarece am 'deconectat' inverter-ul si problema persista, scurt in secundar nu este ca, condesatorii raman incarcati si scad incet....