Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Goldstar model CF20A80B


Recommended Posts

Componente:Alimentare STRS6707 TA8690N - jungla TA8750 procesor 8434-3A TA8445K - BV TDA2006 - sunet Am urmatorul defect - cand schimb programele din telecomanda, intre un program si altul, tubul trebuie sa fie blocat timp de 2 secunde, dupa care sa apara OSD-ul normal pe culoarea verde. La mine se intampla ca intervalul de 2 secunde dintre programe sa se vada imaginea mai intunecata, dupa care apare OSD-ul pe un verde cu intermitenta spre negru.Dupa anumite intervale de functionare, televizorul intra in normal. Daca cineva poate sa imi dea relatii in legatura cu acest defect, i-as ramane recunoscator.

Link to comment
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

aproape sigur defectul este de la condensatoare uscate.aveti de inlocuit o multime de conzi in sursa,cadre,linii etc si de refacut lipituri.eu as verifica si semnalele v-sync si h-sync spre procesor daca osd-ul este instabil.pe traseul lui v-sync este c315 care trebuie inlocuit.

Link to comment

S-a rezolvat defectul cu instabilitatea OSD-ului, am refacut lipituri pe pinii procesorului, intrare syncro-v si syncro-h, pe iesirile B-OSD, G-OSD si R-OSD si toate lipiturile de la pornire syncro-h pana la procesor, de la BV pana la procesor.L-am lasat in probe si defectul a disparut. Tin sa multumesc pentru schema si pentru sfaturi celor doi depanatori. :sparge:

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines