emil db Posted November 15, 2013 Share Posted November 15, 2013 Va rog un sfat la o problema intalnita la acest tv. Mi-a fost adus cu simptomul din care la prima vedere te gandeai la un supraconsum in secundarul sursei .Dupa verificari am ajuns la concluzia ca defectul este din sursa si anume 33mF/50v .Dupa ce l-am schimbat sursa a plecat iar tv-ul functioneaza perfect insa la trecerea in st-by apare din nou un tacanit la fel ca inainte dar mult mai incet(aproape ca nu-l auzi) .Am observat ca tensiunile atat pe C-33mF cat si pe optocuplor variaza in functie de pacanit cu aproximativ 1v .In functionare totul este ok. Prin marirea capacitatii de 33mF tacanitul devine mai rar .Am schimbat si optocuplorul si aceeasi problema .Desi merge ok consider ca acest lucru nu este in regula . Multumesc!PS. Sursa este cu STR F 6653 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
claudiu68 Posted November 15, 2013 Share Posted November 15, 2013 Vezi ca valoarea aia de 33mf e cam critica acolo.......mai incearca si alt elco.... eventual schimbati si cei din secundar bafta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emil db Posted November 15, 2013 Author Share Posted November 15, 2013 Am schimbat din nou c806=33uf ,c808=4,7uf,d805 si tot acelasi necaz . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emil db Posted November 16, 2013 Author Share Posted November 16, 2013 Va rog nu a mai intalnit nimeni acest defect ?Ce tensiuni trebuie sa am pe STR ca pe schema pe care o am nu apar ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leoncris Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 Baga 47uF/63V si schimba D840. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dan cod Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 Nu este ceva dioda in sursa cu rezistenta inversa?Eu as verifica cu atentie 1N4148. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emil db Posted November 16, 2013 Author Share Posted November 16, 2013 Am schimbat si d840 am pus si 47uF in loc de 33uF am verificat si diodele si tot aceeasi problema .Mai mult am reusit sa ard si STR-ul si altul momentan nu am .Poate chiar el era de vina.Din caracteristicile CI-ului am citit ca Vin trebuie sa fie intre 14,4-17,6v iar eu am in st-by 12-13V.Cred ca de aici trebuie plecat dar acum mai astept pana fac rost de el.Oricum va multumesc tuturor pt raspunsuri si o sa incerc sa va tin la curent cu acest subiect . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts