Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare motoare


Darius_Tm
 Share

Recommended Posts

Buna . Sunt la inceput in acest domeniu si nu stiu cum se alimenteaza motoarele . De exemplu la un driver normal chinezesc cu 3 axe daca ii montez motoare Nema 17 ( 2.5A 4 fire ) + sursa 24 V cum setez cu cati volti sa fie alimentate motoarele ? sau cum se procedeaza ? Am vazut de vanzare servo-motoare folosite pe sisteme de automatizare care sunt pe 24V 1,1 A 650 rot min si 3 fire . Sunt bune pentru axe ? am inteles ca servomotoarele au si un senzor pentru precizie , este adevarat ?Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

Nu reglezi tensiunea la steppere, reglezi doar curentul. Dar la nema 17, nu alimentezi cu 24v, ci cu 17-19v. Este cel mai indicat.Acum la servo: Ca sa folosesti servo motoare iti trebuiesc drivere dedicate cu intrari de encodere, si in special cu step - dir daca folosesti mach-ul.

Link to comment
Share on other sites

Deci Nema 17 ( 2.5A 4 fire ) nu functioneaza cu sursa de 24 v ? o sursa de 15 v ar fi buna sau trebuie putin mai mare ca sa functioneze bine motoarele ? Am vazut pe acest site ca se vinde kit tot cu nema 17 + sursa de 24 v .http://www.aliexpress.com/item/HOT-Selling-Wantai-5-PCS-Nema-17-Stepper-Motor-42BYGHW811-70oz-in-48mm-2-5A-CNC/741509024.html

Link to comment
Share on other sites

Nu prea ai ce sa alegi, poate doar pretul sa fie cat mai mic. Nu e necesar un driver cu TB6560, merge si unul cu putere mai mica la iesire, implicit mai ieftin. Poti incerca sa cauti drivere pentru motoarele printerelor 3D, sunt mai mici si mai ieftine, problema cu ele fiind ca sunt mai greu de cablat (nu includ jumperi pentru setari curent motor, stabilizator 5v pt partea logica, nici macar circuitul de reset nu-l au pe placa).In concluzie, un driver cum este cel din prima ta postare este ok pentru un incepator, indiferent ce motoare vrei sa pui pe el vor merge. Poate sursa ar fi bine sa o schimbi cu una de tensiune mai mica sau un simplu transformator cu redresare si filtrare (cel din urma e mai ieftin decat o sursa in comutatie).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines