nordix Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 Buna...As dori sa instalez un linux pe acest model de notebook....Problema e ca acest model de notebook dispune doar de o memorie interna de 4 gb , nu are hdd.....ei....pentru aceasta memorie mi-ar trebui ceva care nu cere multe resurse...pentru ca nici rami nu are decat 512...iar procesorul este de 900 mhz....Dca s-ar putea sa recunoasca si ceva carti scrise in Microsoft Word...ar fi ideal.... Mercy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
riderinblack_tm Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 De ce nu-i pui hdd daca zici ca nu are?Daca nu vrei sa-i pui atunci cauta ceva distributii de linux care sa ruleze live de pe stick si pe configuratii mai modeste: puppy linux, antix, slitaz etc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nordix Posted November 14, 2013 Author Share Posted November 14, 2013 De ce nu-i pui hdd daca zici ca nu are?Daca nu vrei sa-i pui atunci cauta ceva distributii de linux care sa ruleze live de pe stick si pe configuratii mai modeste: puppy linux, antix, slitaz etc.Nu au fost facute sa aiba HDD...In schimb poti pune card de memorie de pana la 32 gb....Mercy de raspuns..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
riderinblack_tm Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 Au sigur hdd, cititi specificatiile producatorului Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebip Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 Au sigur hdd, cititi specificatiile producatorului Are HDD - adica SSD de 4Gb :-)Cel mai bine ar fi sa cautati distributie de linux pe site la producator ...unele versiuni veneau cu windows altele cu linux. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nordix Posted November 14, 2013 Author Share Posted November 14, 2013 Astea sunt caracteristicile notebook-ului....Processor: Intel Celeron M ULV 900MHzGraphics: Integrated Intel GMA 900 GPUStorage: 4GB of Flash-based storage (SSD)Memory: 512MB of DDR2 RAM (667MHz)OS: Xandros Linux (Asus customized)Screen: 7-inch screen with 800 x 480 resolutionPorts: 3 USB 2.0, 1 VGA monitor out, headphone jack, microphone input, SD card reader (SDHC compatible), Kensington Lock slot, Ethernet 10/100Webcam (0.3 MP)Battery: 4-cell 5200 mAh 7.4V Li-Ion (rated at 3.5 hours)Wireless: 802.11b/g AtherosInput: Keyboard and TouchpadWeight: approximately 2 lbs with battery, 2.5 lbs travel weight with AC adapter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
modoran Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 Merg versiuni mai vechi de Ubuntu, daca te intereseaza. Citeste documente word fara sa instalezi nimic in plus, OpenOffice este preinstalat in kitul de instalare. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spitfire Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 Se gaseste pe net gratuit versiunea originala de Linux Xandros Asus Customized, downloadati fisierul ISO, cu programul LinuxIso Maker creati un stick bootabil, si-l instalati. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nordix Posted November 16, 2013 Author Share Posted November 16, 2013 Buna...Am instalat o versiune de UBUNTU de care sunt foarte multumit....Unde pana acum m-am tot chinuit cu Windowsuri , incercand diverse variante de sisteme modificate si simplificate , dar care oricum ocupau destul spatiu si papau destule resuse , acuma jucaria functioneaza ca unsa.....Poate pe viitor voi incerca si acea varianta pentru asus....Mercy de idei si sprijin..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nordix Posted December 13, 2013 Author Share Posted December 13, 2013 Buna seara...Revin cu acest subiect dar de data aceasta cu poze....Ultima versiune de Ubuntu pe care am testat-o imi tot dadea ceva mesaje de eroare a discurilor....in consecinta am hotarat sa incerc s-o schimb.....M-am tot documentat pe net si am tot downloadat diverse versiuni de Linux care mai de care mai lite si care cica cer spatiu putin pe disc......Ei bine....totul e doar reclama....ca la instalare dupa ce astepti minute in sir iti zice ca are nevoie de mai mult decat ai tu....Am gasit in final un Linux osxlike1010i386 care cere doar 2,5 GB din cei 4 pe care ii am...Totul e ok pana acum...doar ca urmand pasii de instalare dau de o etapa in care nu mai pot face nimic pentru ca nu mi se activeaza nici unul din cele 2 butoane din partea de jos a ecranului de instalare.....Stie cineva ce ar fi de facut ?Multumesc... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danb1974 Posted December 13, 2013 Share Posted December 13, 2013 Probabil tre sa dai click pe advanced partitioning si sa faci curat cu partitiile de minaDesi posibil sa ai ceva partitii de recovery, fastboot sau te mai miri ce, 5 partitii ascunse e mult Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts