Kostas1 Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 Buna ziua!Am o intrebare:Care este diferenta de performanta intre schema de radioreceptor Cora cu 3 tranzistoare cu Germaniu si schema cu 2 tranzistori cu siliciu pe partea de RF+detectie? Am omis partea audio, care este la fel, deci vreau sa stiu daca schema cu al 3-lea transistor e mai puternica. Puteti dezbate un pic? Atasez si schemele.Va multumesc! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cristian_draghiescu Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 Este evident că orice aparat care beneficiază de unnumăr mai mare de etaje amplificatoare FI va aveaperformanţe mai bune; vă recomand să căutaţi pe netşi să studiaţi principiul de funcţionare al superheterodinei. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gica70 Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 Aici nu e vorba de mai multe etaje de AFI (e unul singur) ci cum e alcatuit fiecare; in primul caz este facut cu 2 trz. cu Ge (primul cuplat aperiodic cu al doilea) iar al 2-lea are un singur trz. cu Si care asigura acelasi castig ca primul. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cristian_draghiescu Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 În cazul aparatului cu 7 tranzistoare (versiunea pegermaniu) sensibilitatea declarată (pentru putereade ieşire de 50 mW şi un raport semnal/zgomot de20 dB) este de 3 mV/m.Pentru varianta cu 6 tranzistoare nu am găsit însăaceste specificaţii; comparaţia dintre ele ar fi fostnu numai interesantă, dar şi edificatoare. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts