Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Curiozitate scheme aparate romanesti CORA

Kostas1

Recommended Posts

Buna ziua!Am o intrebare:Care este diferenta de performanta intre schema de radioreceptor Cora cu 3 tranzistoare cu Germaniu si schema cu 2 tranzistori cu siliciu pe partea de RF+detectie? Am omis partea audio, care este la fel, deci vreau sa stiu daca schema cu al 3-lea transistor e mai puternica. Puteti dezbate un pic? Atasez si schemele.Va multumesc!

post-34608-139829707796_thumb.jpg

• Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• cristian_draghiescu

2

• gica70

1

• Kostas1

1

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted Images

Este evident că orice aparat care beneficiază de unnumăr mai mare de etaje amplificatoare FI va aveaperformanţe mai bune; vă recomand să căutaţi pe netşi să studiaţi principiul de funcţionare al superheterodinei.

Aici nu e vorba de mai multe etaje de AFI (e unul singur) ci cum e alcatuit fiecare; in primul caz este facut cu 2 trz. cu Ge (primul cuplat aperiodic cu al doilea) iar al 2-lea are un singur trz. cu Si care asigura acelasi castig ca primul.

În cazul aparatului cu 7 tranzistoare (versiunea pegermaniu) sensibilitatea declarată (pentru putereade ieşire de 50 mW şi un raport semnal/zgomot de20 dB) este de 3 mV/m.Pentru varianta cu 6 tranzistoare nu am găsit însăaceste specificaţii; comparaţia dintre ele ar fi fostnu numai interesantă, dar şi edificatoare.