Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme la programare PIC

Mircea

Recommended Posts

• Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• cirip

2

• Mircea

1

Top Posters In This Topic

Va salut,Nu este nicio problema daca ati sters valoarea de calibrare. Pur si simplu nu o folositi. E un pic mai complicat daca luati soft de pe net si softul are nevoie de valoarea respectiva, dar si atunci se pot face ajustari. Daca scrieti chiar dvs softul, atunci valoarea de calibrare e irelevanta. Eu am sters si recalibrat cu mana mea de nenumarate ori. Chiar am avut nevoie sa recalibrez la Vcc = 3V. Valoarea scrisa din fabrica este ptr 5V. Este un mit urban faptul ca stergerea valorii de calibrare "defecteaza" procesorul.Cred ca problema este alta. In general, cand da eroare la adresa 0, inseamna ca nu a reusit sa programeze prima locatie. Un motiv des intalnit este ca tensiunea pe MCLR nu este suficienta. Ar trebui trecut MCLR in 1/0 din soft si masurat static daca tensiunea ajunge la minim 12V, preferabil 13 sau 13.5.Procesorul este recunoscut de programator? Mai apar si alte mesaje de eroare? Puteti face o captura de ecran cu eroarea? Procesorul este 629 sau 629A? Selectati exact ce scrie pe procesor? 629 si 629A au algoritmi de programare diferiti. Este cumva activat LVP?

am avut surpriza ca 4 (PATRU)!!! pini sa faca atingere cand blocam soclul.

Tare! Nu cred ca cineva ar fi putut sa intuiasca asa ceva. In general se presupune ca piesele din montaj sunt in stare buna, dar uite ca mai sunt si surprize. Bine ca l-ati rezolvat! Spor la programat! :)