Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

GLA amp


vlasin_alin
 Share

Recommended Posts

Un subiect de pe diyaudio care zic ca merita discutat si la noi.Amplificatorul obtine rezultate foarte bune in simulari desi nu are o structura simetrica la etajul diferential.Cateva rezultate in LTSpice:0.0004% THD la 10khz, 1V intrare0.001% THD la 1khz si la 20khz, 1V intrareA prezentat Alex mm o varianta de PCB pentru aceasta schema cu 2 perechi de finali.Mai jos este schema, fata de varianta originala am marit conzii de 47p peste tranzistorii driveri la 100p, cu cei de 47p oscileaza foarte tare in simulator daca pun 2 perechi de finali. Cu doar o pereche de finali pare sa mearga ok si cu 47p.Pareri?

GLA amp.zip

Link to comment
Share on other sites

Daca nu ma insel este un amplificator cu 3 etaje de amplificare, primele doua de tip transconductanta iar cel de-al 3-lea de tip transimpedanta. Nu are pol dominant de tip miller, lucreaza cu poli distribuiti. Pana aici mie unul imi pare o schema riscanta care promite un castig in bucla deschisa mare si un slew-rate destul de mare. Daca e facuta bine schema s-ar putea sa livreze ceea ce promite dar asa cum e se apleaca prea tare asupra reactiei negative , principiul sau de corectie si mai putin asupra liniarizarii circuitelor fara corectie. Etajul de intrare parca este prea simplu pentru a putea atinge nivelul distorsiunilor din simulare. Nici TIS-ul nu e tratat mai bine. Genul asta de schema se gasea mult prin anii 70'-80' in amplificatoarele de varf cand se credea ca feedback-ul negativ rezolva toate belelele.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines