Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema proiector led si senzor de miscare.


Guest radu m

Recommended Posts

Buna,zilele trecute am cumparat de pe net un proiector led de 30w cu scopul de al monta in curte deoarece farul de 250w pe care il aveam sa stricat si m-am gandit ca e bine sa-l inlocuiesc cu unul pe led deoarece consumul se reduce cu pana la 80% iar lumina este aceasi (2700 lumeni). Dar surpriza,cand am terminat de montat proiectorul si am alimentat senzorul (care la randul lui alimenta proiectorul), la un interval de 5-6 secunde (timpul minim de temporizare al senzorului) releul din interiorul senzorului cupleaza in mod automat (practic atunci cand trebuie sa sa stinga recupleaza automat la 5-6 secunde,fara intrerupere) fara ca eu sa ma apropii sau ca cineva sa-l actioneze Ma descurc destul de bine la capitolul elctrica dar nu pot sa-mi sau seama de ce a functionat perfect timp de 5 ani cu farul halogen de 250w iar acum cand l-am montat pe acesta nou cu un consum de 30W, releul a "innebunit".A facut si alte probe cu alti senzori si se intampla acelasi lucru.Din ce am mai citit pe forumuri s-ar putea sa fie consumul ledului sub limita minima de consum a senzorului si sa se provoace un switching automat.

Va multumesc.

 

foto proiector led:http://www.leroymerlin.ro/upl/uplphoto/w5/proiector-led-1x20w-220v-1715-308.jpg

foto senzor:http://www.spincomexim.ro/image/cache/data/corpuri/Accesorii/senzor%20180-500x500.jpg

Link to comment
  • Replies 34
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Daca senzorul este din cel obisnuit nu are senzor de consum, este doar un releu care aprinde sau stinge proiectorul. La alimentarea senzorului cred ca e normal sa se aprinda pentru un ciclu de temporizare, al meu se aprinde si sta aprins o vreme (cat este temporizarea reglata), se stinge si abia pe urma functioneaza "normal". In faza de initializare a senzorului e normal sa faca asa ...daca va comuta periodic (si automat - fara sa sesizeze miscare) on-off pe o durata mai mare de timp... atunci e o problema, daca va face doar la inceput cred ca e OK.

Link to comment

Posibil, ca local, sa fie mai mare tensinea acum cand consumul a scazut semnificativ (iar conductoarele de legatura sunt mai subtiri). Deci acel senzor trebuie pus pe o sursa de tensiune reglabila si de vazut cum functioneaza.Sa ne spui daca e modelul cu releu sau nu.

Link to comment

Senzorul cu releu este unul obisniut la 20-30 lei din acele ce se cumpara de la electrice cu 3 fire,2 intra unul e comun si 2 ies,chiar cand iesirea 220 din senzor o pun pe un releu bipolar de 220v se intampal acelasi lucru.Conductoarele sunt de 1,5mm nu cred sa fie asta problema, eu m-am mai gandit si la o alta varianta,proiectorul asta nou pe led e dotat de un transformator electronic pe spate si ma gandesc daca acel transformator la decuplarea releului sa mentina curentul pe contacte astfel in cat sa produca o inductie involuntara a releului.(poate nu am explicat corect).

Pe senzorul de miscare scrie ca duce pana la 1000W.(eu am nevioe de max 50W)

E posibil ca senzorii de miscare din comert sa nu fie compatibili cu preiectorii pe led?

Asa arata un transformatorul din interiorul proiectorului:http://i01.i.aliimg.com/wsphoto/v2/725036997_1/LED-Driver-100W.jpg

Link to comment

N-are nici o treaba consumul.Ala e un senzor obisnuit,cupleaza si decupleaza un releu in el,chiar si fara sarcina el functioneaza.E posibil sa fie de la pozitionarea proiectorului,adica sa fie setat de exemplu sa mearga doar noaptea si cand proiectorul se aprinde sa bata pe fotorezistenta senzorului.E o manifestare destul de comuna la senzorii ieftini.Incearca sa pui proiectorul sa nu bata pe senzor cand se aprinde,si vezi daca mai face,eventual umbla la reglajul de lumina al senzorului.

Link to comment

Cauza este sursa in comutatie care alimenteaza Led-ul de 30W. Poti incerca montarea unui filtru la bornele de intrare ale sursei pentru Led, vezi ca sursa de inspiratie filtrele din alte surse in comutatie din TV, DVD, etc cu doi condensatori si tor de ferita.

Link to comment

Banuiesc sursa in comutatie a proiectorului. Genereaza niste "paraziti" care re-amorseaza senzorul. Eu patesc treaba asta cand tin telefonul mobil langa senzor si incepe sa sune. Solutie nu prea stiu. Banuiesc ca oarecare ecranare electromagnetica a sursei exista deja (inchisa in cutia metalica a proiectorului, eventual legata la pamant).Incearca sa indepartezi proiectorul de senzor (si fir mai lung), poate se amortizeaza semnalul parazit transmis prin fir.

Link to comment

Senzorul e alimentat printr-un condensator serie. Iar sursa proiectorului (fara filtre, ca de unde loc), genereaza destule armonici care trec prin cond ca prin branza.Iar senzorul are o schema simpla, ca doar e low-cost, asa ca ii poate simti din plin.Acum, ar mai putea fi si alte cauze pe deasupra

Link to comment

Aceeasi problema,am setat senzorul pe zi si tot asa face,cand montez proiectorul de 250w merge fara probleme ,cum montez din nou proiectorul pe led 30w "innebuneste".Acestea sunt detaliile technice a proiectorului led:-Emitator LED SMD: 30W-Temperatura culoare: 6000~7000K (alb rece)-Rezistenta la apa: IP65 - pentru exterior-Durata de viata : > 60,000 oreMa gandesc pote trebuie sa atasez vreun consumator la intrarea in proiector pentru a absorbi curentii paraziti. "sursa de inspiratie filtrele din alte surse in comutatie din TV, DVD, etc cu doi condensatori si tor de ferita." spune validae, pot crea eu acest tip de filtru?sau poate eventual cu ceva diode as putea rezolva problema(sa nu mai dea voie curentului ce iese din transformatorul proiectorului sa se intoarca in circuitul senzorului)?Sincer sa fiu e o chestie la care nu ma asteptam deoarece nu pentru prima data cand montez un senzor de miscare ce comanda un "bec".Va multumesc.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines