Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transmitere si scriere date intre un PIC si o memorie.


paul14
 Share

Recommended Posts

Salut,

 

Am nevoie de putin ajutor (bine, posibil ceva mai mult) cu un Pic si un card sd. Pe scurt, vreau sa citesc la interval de 30s o tensiune si sa o trimit pe un card sd pentru stocare. De ce am nevoie sa fac treaba asta, gasiti aici viewtopic.php?f=74&t=156306

 

Treaba ar fi cam asa: un voltmetru digital cu pic la care in loc de display pun card-ul sd. Chestia e ca nu stau bine cu programarea si din ce am inteles de la ratza, soft-ul trebuie scris in asa fel incat sa scrie in Fat ca sa pot citi usor pe laptop apoi. Asta ar fi varianta optima, cealalalta ar fi sa scriu bit cu bit prin interfata SPI intre pic si card, iar apoi cu alt pic citesc continutul card-ului.

As merge pe varianta din urma. Ca sa nu stau degeaba la curs, am adaptat schema voltmetrului pentru card si am hotarat ca deocamdata sa pastrez intervalul 0-20v, iar dupa proba in tunelul aerodinamic pot sa modific usor intervalul de masura.

Posted Image

 

Iar de aici m-am inspirat cu voltmetrul si interfata pentru card:

http://www.electronics-lab.com/projects/test/016/

http://www.studentcompanion.co.za/Cours ... d-PIC.aspx

Link to comment
Share on other sites

Salut, multumesc pentru reply.Deocamdata habar n-am ce compilator sa folosesc, as prefera unul mai usor, mai intuitiv, dar pot sa merg si pe cel de la Mikroelektronika pentru ca ofera acele exemple pe care banuiesc ca le pot modifica pentru aplicatia mea. Temerile mele la acest compilator sunt in legatura cu cei 2kb pentru varianta gratis si daca pot programa pic-ul folosind un Pickit 2 al unui prieten.Adaptoarele astea pentru card-uri mi se par nesimtit de scumpe. 16$, respectiv 40$ cei la de la Microchip pentru o bucatica de cablaj si maxim 5-10 piese.

Link to comment
Share on other sites

as prefera unul mai usor, mai intuitiv, dar pot sa merg si pe cel de la Mikroelektronika pentru ca ofera acele exemple pe care banuiesc ca le pot modifica pentru aplicatia mea.
D-aia te-am ghidat catre Mikro: intuitiv si il poti modifica cum vrei tu.

 

...cei 2kb pentru varianta gratis
Ca orice in viata, totul are un pret.

 

...programa pic-ul folosind un Pickit 2
Bineinteles, folosind aplicatia de programare care vine cu PICKIT2, eu asa fac.

 

... scumpe
Pe ebay cauti SD card adapter Arduino si il gasesti la $1.45 cel mai ieftin. Nu conteaza ca scrie Arduino, ai pinhead-ul cu toate semnalele care iti trebuie ca sa conectezi la controllerul tau. Daca ai 4 saptamani de rabdare... daca nu, ti-l construiesti cu componente (vezi linkurile lui Ratza).
Link to comment
Share on other sites

@ratza M-am referit la placutele alea de la Microchip si Microelektronika. Eu o sa folosesc ceva asemanator cu ce ai postat tu, un adaptor sd la care lipesc pinii sau recuperez dintr-un telefon/camera foto slot-ul sd.

 

@thunderer Atunci ramane sa folosesc compilatorul de la Microelektronika si o sa ma apuc sa modific soft-ul pentru nevoile mele. Sigur o sa mai cer ajutor. Sper sa imi ajunga cei 2kb, de cumparat soft-ul nu se pune problema pentru ca nu se justifica.

 

Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

Daca programul nu-ti intra in cei 2k, poti folosi compilatoarul de la uChip (xc8).Nu o sa gasesti la fel de multe functii prin biblioteci, da' eu asta o vad mai mult ca pe un avantaj - cand scrii tu functiile respective intelegi mai bine functionarea microcontrollerului folosit.Parerea mea ©, desigur.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines