Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reconditionare tesla b 115.


Guest danyelito30

Recommended Posts

  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

De dragul discutiei,o sa primesti sfaturi mai multe decat vei avea nevoie...mai bine spune in ce stare e si ce necazuri face(daca face).Defect tipic pt modelul asta,e comutatorul de piste,am desfacut odata unul sa vad si eu ce-i poate pielea,si e firav tare,la cat de solicitat e.

Link to comment
Guest danyelito30

Da intradevar acel comutator parae....... se se vede ca trebuie curatat cu un spray de contact dar in general cam trebuie facut aceasta treaba plus ca la bass si inalte ar trebui schimbate ca sunt rupte butoanele dar sunt functioanale accesandule cu un betisor la butonul de pause nu sta apasat si partea mecanica ar trebuii unsa si etc........spre norocul meu mai am unul de piese aproape complet si mai sunt mici chitibusuri dar am sa le zic la momentul respectiv si condensatori cred eu ca ar trebui schimbatii deoarece pe inprimare fata de sursa are niste pierderi in sensul ca pierde inalte dar la capete nu se vede uzura decat prea putin la cel de redare.

Link to comment

Circuitul de absorbtie al premagnetizarii este foarte primitiv, doar câte un condensator de la iesirea fiecarui amplificator de înregistrare la masa. Se poate înlocui cu un circuit LC serie acordat pe frecventa oscilatorului de stergere. Pâna si aparatele mai vechi (de ex. B90) aveau acest circuit.Bineînteles ca se pot folosi circuite mai complexe: un circuit LC serie precum cel de mai înainte si un circuit de rejectie LC paralel. Am încercat ambele variante. La cea din urma, functie de valorile componentelor din circuitul de rejectie, trebuie modificata putin si reteaua de corectie din amplificatorul de înregistrare.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines