Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor datasheet rsl0312-f flourescent display tube


Guest flaviu_b1

Recommended Posts

Guest flaviu_b1

Buna ziua la toata lumea ...am si eu o problema cu un amplituner Technics sa-dx950 si mai exact trebuie sa alimentez display-ul si nu stiu ce tensiune maxima accepta , conform masuratorilor transformatorul original scotea 5.3 v si mai departe tensiunea trecea printr-o rezistenta de 10ohmi si ajungea la display , precizes ca transformatorul original se incalzea prea tare la mers in gol ( probabil scurt intre cateva spire ) oricum am gasit un transformator care are tensiunile cerute de amplituner si ca urmare este functional ... dar nu am acesti 5.3 volti si ca urmare nu se aprinde display-ul m-am gandit sa montez un traf mai mic de 5-5.5v (ca este loc ) dar nu am gasit decat de 6-6.4 ( traf de sonerie ) , si nu stiu daca pot sa-i dau 6.4v la display sa nu-l ard cumva in timp asa ca am nevoie de ajutor :)) , ori datasheet ptr rsl0312-f (flourescent display tube ) , sau pareri despre o alimentare cu 6.4v

Link to comment
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Gasesti schemele aici: http://elektrotanya.com/technics_sa-dx9 ... nload.html.

Daca acea tensiune de care vorbesti este continua atunci poti inseria o dioda sau doua. O sa ai pe dioda(diode) o cadere de 0.6-1.2V deci aproape de valoarea care iti trebuie.

Daca e curent alternativ atunci ai putea sa mai inseriezi niste rezistente cu cea de 10 ohmi existenta. Elimini pe rand una cate una din aceste rezistente pana cand ai tensiunea necesara pe display.

Link to comment
Guest flaviu_b1

Ms de schema dar schema o aveam deja ( tot de pe site-u ala ) , la treaba cu rezistentele m-am gandit si eu dar nu stiu ce valori aproximative sa pun ( este curent alternativ ) nu am rezistente acasa si trebuie sa merg sa cumpar , ma gandesc ceva de ordinul zecilor de ohmi ... nu ?

Link to comment
  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines