buzea Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 Buna ziua, Sunt relativ nou in domeniu dar imi doream inca de mic sa imi fac un cnc... dar ca sa incepem cu inceputul. - Ce programe folositi si aici ma refer la pasi de la desen la G-code si la program de comanda..? -Si ce recomandari aveti..? ptr ca sunt o gramada de programe si free si cu licenta(sau crak-uite) dar vreau sa stiu ce a functionat bine pt dumneavoastra. Multa lume foloseste Lazycam >Mach3. ce parere aveti despre el? Si ce imi recomandati (probabil Cnc-ul va fi folosit in regim hobby ,semi-profi)P.s momentan nu sunt dispus sa dau bani pe licenta.. cu timpul poate dar momantan bani trebuiesc folositi ptr crearea cnc-ului Link to comment
Guest plc Posted November 17, 2013 Share Posted November 17, 2013 Mach3 este un soft de comanda destul de ok, si iti ofera posibilitati foarte largi.Nu este nici foarte scump.LazyCam este un soft CAM, din punctul meu de vedere de toata jena.Se gasesc softuri mult mai bune(Cambam, Millwizard, Visual mill, etc).Daca nu vrei sa dai bani pe licenta de mach3 poti opta pentru EMC2, ruleaza sub Linux si este gratuit sau Turbo CNC ce merge sub DOS si este gratuit si o lecuta cam invechit.Insa daca nu ai masina construita eu zic ca soft-urile sunt ultima problema. Link to comment
Recommended Posts