Guest odo Posted November 2, 2013 Share Posted November 2, 2013 Salutare tuturor! Problema este simpla: am o telecomanda de televizor LG care imi da mari batai de cap. In primul rand este vorba de o telecomanda lg 6710v00077v http://www.directorproduse.ro/images/34 ... 820258.jpg , care, chinezarie fiind, se tot dezlipeste lipitura de la pinul drept al led-ului. Il tot lipesc de fiecare data, dar minunea nu tine mai mult de 4-5 zile. Am cumparat si o alta telecomanda, dar intervine aceeasi problema. Am impresia ca placa este construita foarte prost... As vrea sa imi dati o ideea ceva ca sa tot scap de refacera lipiturilor. Multumesc! Link to comment
bratueduard Posted November 2, 2013 Share Posted November 2, 2013 Sa faci o lipitura "buna" si se rezolva definitiv.Fara cui inrosit la aragaz ori bricheta si alte metode neconventionale.Problema ta este de domeniul "SF" nu tine de expus in forum de electronica. Link to comment
Guest odo Posted November 2, 2013 Share Posted November 2, 2013 Am facut prietene! Odata l-am dus si la un tip care are aparat de lipit profesional, dar degeaba, lipitura nu rezista. Stiu ca suna aberant. Link to comment
Dr.L Posted November 3, 2013 Share Posted November 3, 2013 Aberant e ca ai postat la leduri si surse de lumina :nebunrau:Probabil ca s-a desprins cablajul. Ledul trebuie fixat altfel (cu lipici cald, de ex) si apoi desizolata o parte din traseu, ca sa poti face si contactul electric.Fara un pistol de lipit, sau letocon, nici nu incerca sa faci ceva...In loc sa pui o poza generica cu telecomanda, mai bine ai fi pus niste poze clare cu zona afectata. Fara a vedea, putem doar presupune ce e acolo (corect sau gresit)...Mutat la depanari. Link to comment
iuliantv Posted November 3, 2013 Share Posted November 3, 2013 Aberant e ca ai postat la leduri si surse de lumina :nebunrau:Probabil ca s-a desprins cablajul. Ledul trebuie fixat altfel (cu lipici cald, de ex) si apoi desizolata o parte din traseu, ca sa poti face si contactul electric.Fara un pistol de lipit, sau letocon, nici nu incerca sa faci ceva...In loc sa pui o poza generica cu telecomanda, mai bine ai fi pus niste poze clare cu zona afectata. Fara a vedea, putem doar presupune ce e acolo (corect sau gresit)...Mutat la depanari.stiu un prieten de al unui priten care lipea firele cu super glue,cand se punea prietenul meu la reparat casulauto prietenului lui,a l apuca plansul,cred ca stiti dece,oricum nu v a recomand,nu stiu ce telecomada ave-ti ,dar ceva cazuri asemanatoare a m intalnit,cred ca sarma si cablajul folosit de chinezi este lut suflat cu metal,ca altfel nici eu nu mi explic cate odata,ca nici fludorul nu prinde pe ele,oricum v a recomanda sa desface-ti o telecomanda mai veche sa lua ti ledul de la ea,sa l liptiti la chinezaria dv,si sa trage ti fire,sau eventual 3spire de lita cositorite,success Link to comment
dan cod Posted November 3, 2013 Share Posted November 3, 2013 Ai dat peste om care nu stie lipi.Eu nu cred ca daca il lipesc eu tine doar 5 zile. Link to comment
Recommended Posts