Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bios-uri laptop

riderinblack

Recommended Posts

• 3 weeks later...

N-o sa poti face update peste alt model; iti va da eroare inainte sa inceapa procesul...

Cauta pe HDD, probabil ca programul de scriere a lasat un backup.

Practic ai nevoie doar de Intel ME Region, la care adaugi actualizarea oficiala de la Asus.

N-o sa poti face update peste alt model; iti va da eroare inainte sa inceapa procesul...

Cauta pe HDD, probabil ca programul de scriere a lasat un backup.

Practic ai nevoie doar de Intel ME Region, la care adaugi actualizarea oficiala de la Asus.

la upgrade se rescrie doar partial programul, daca e un bin de 4 mb el salveaza doar 2mb cu acel soft, de aceea nu se poate lua de la producator de pe site, de-a lungul timpului am facut toate tampeniile, unele au functionat, altele nu, in cazul de fata nu ai ce strica

• 1 month later...

Trece-l printr-un hub USB 2.0 şi o să te miri ce viteză prinde...

Mersi pt truc Mihai.

Tocmai mi-a cazut in mana un hub USB 2.0 si am facut o proba in viteza...

Un chip de 1MB scris (stergere, scriere, verificare) in 2min43s conectat direct la PC.

Trecut prin hub, 40s toata afacerea; de 4 ori mai rapid, e diferenta, nu gluma.

E vorba de nano BIOS programmer...

• 1 month later...

Eu am nano bios pe paralel + postal3. Deocamdata cu cele 2 imi fac cam toata treaba (la leptere ca asa mai detin si programatoare pentru pic-uri si atmel-uri).

Daca e sa cumpar alt programator atunci as merge pe cel de aici: http://www.ebay.com/itm/LCD-USB-RT809F-EPROM-FLASH-VGA-ISP-AVR-GAL-PIC-Programmer-for-24-25-93-Series-IC-/181537789317?pt=AU_B_I_Electrical_Test_Equipment&hash=item2a447ed585

• 1 month later...
Guest anf_andrei

are cineva un bios pt hp dv9500?

bios winbond 25x80

northbridge e  MCP67D-A3

procesor amd

mi s-au sters uuid  si mac din bios

deci am nevoie de un dump sau o solutie de a scrie uuid

am incercat cu diferite versiuni de hpDMItools si nu a mers nimic.

Guest anf_andrei

are cineva un bios pt hp dv9500?

bios winbond 25x80

northbridge e  MCP67D-A3

procesor amd

mi s-au sters uuid  si mac din bios

deci am nevoie de un dump sau o solutie de a scrie uuid

am incercat cu diferite versiuni de hpDMItools si nu a mers nimic.

rezolvat am scris uuid si mac cu hpbq189.exe

• 2 weeks later...

Ce programator folositi pentru scrierea SPI Flash ?Eu folosesc Nano Bios Programmer pe port paralel. Ieri mi-am comandat Nano Bios Programmer pe port USB deoarece pe portul paralel dureaza mai mult de 2 ore scriere + verificare.Am avut pana acum 2 laptopuri care aveau 25Q32 blocat. Aveau BIOS-ul corupt si nu mai puteam sa le sterg. Dupa nenumarate incercari, am reusit sa deblochez memoriile blocate. Mi-am construit OpenProg cu adaptorul SPI 3,3V si am pus pinul 3 la masa. Apoi am dat scriere si astfel am deblocat memoria. Sper ca am fost suficient de coerent.

Salut.Am facut si eu acel adaptor si am citit un25Q32 dar pe cind sa-l scriu imi da  no detect .Dar defapt am.O idee?