Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Samsung WS32Z306V

Guest Dek

Recommended Posts

Am o problema cu acest tv in sensul ca am schimbat tranzistorul din baleiaj cu 2SC5570 (primul fiind ars+condensatori)dar se incalzeste foarte rau.Imaginea este cu convergenta dereglata iar bobina de baleiaj are pe orizontala 0,4 ohmi si pe vertical 11,4 ohmi.Cred ca desi tubul(CRT) este cu 82 cm,colturi drepte,110 grade,este normala valoarea de 0,4 ohmi pe baleiajul orizontal?Codul tubului este W76QVF891X202 si al bobinei este W76QVF891X102. Multumesc anticipat ptr sugestii.

• Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Toni Marginean

1

• dan cod

1

Popular Days

Top Posters In This Topic

Pe spatele bobinei de deflexie este aplicata o rasina de culoare visinie,nu este dura dar are numai fisuri si ma duce cu gandul ca ar avea spire in scurt.Bobina are conector si pe ia si pe placa de baza,iar cel de pe bobina este un pic incins,adica are culoarea diferita fata de cel de jos.Conectorul nu are contacte imperfecte ,doar valoarea de 0,4 ohmi a bobinei mi se pare foarte mica.

Toni Marginean

Intr-adevar valoarea masurata este foarte mica (valoare mica mai au bobinele de deflexie pe orizontala din aparatele pe 100Hz)! Dar este posibil sa aveti spire in scurt. Asa cum vi s-a precizat mai sus ar trebui sa postati o poza cu imaginea deformata.