Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema montaj centrala Viadrus U22


Vizitator Petre Petrescu

Postări Recomandate

Vizitator Petre Petrescu

Buna seara,

 

De curand am achizitionat o centrala Viadrus U22 35 kw (cazan clasic, fara gazeificare). Furnizorul mi-a printat de pe site o schema de conectare de la o centrala Atmos Posted Image si mi-a spus ca se instaleaza la fel, anuland vana de amestec - de langa manometru - "smesovac". (mentionez ca nu doresc sa instalez boiler-ul pentru ACM, iar vasul de expansiune este in circuit inchis).

 

Intrebari:

1. Pompa de circulatie (cea de sus) este corect montata pe tur? (nu lucra in regim termic mai bun pe retur?)

2. Clapeta de langa pompa de recirculare are sensul de curgere in acc. directie cu pompa?

 

Multumesc mult pentru orice ajutor, cat de mic

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator Petre Petrescu

Buna dimineataMultumesc pentru promptitdinea raspunsurilor dvs.Am cumparat un kit care cuprindea cele mentionate in schema de sus, nu a fost optiunea mea - genul kituri pentru incepatori :)Am vazut schema postata de dvs, dar as avea 2 intrebari: pot folosi in loc de vana termostatata VTC510 de la ESBE? si daca trebuie respectate diametrele tevilor din schema dvs sau pot fi reduse la 1" si 3/4" avand in vedere ca am 1" la alimentare retea?Din ce am inteles, se folosesc cele 2 pompe pentru un control mai precis al temperaturii returului, punct de roua, etc.Nu ar fi o problema daca raman cu termostat si pompa de rezerva, totodata usurez si "munca" UPS-ului in caz de pana de curent.P.S. Exista un site de transfer bere online?

Link spre comentariu

Am cumparat un kit care cuprindea cele mentionate in schema de sus, nu a fost optiunea mea - genul kituri pentru incepatori :)

Da, dar kitul acela continea probabil 2 pompe pentru incalzire si preparare ACM ;)

 

Am vazut schema postata de dvs, dar as avea 2 intrebari: pot folosi in loc de vana termostatata VTC510 de la ESBE?

Da, amandoua au acelasi rol, de a ridica temperatura pe retur peste 65*C astfel incat sa nu apara condens in centrala si pentru o ardere mai calitativa.

 

si daca trebuie respectate diametrele tevilor din schema dvs sau pot fi reduse la 1" si 3/4" avand in vedere ca am 1" la alimentare retea?

Dimensiunile respective sunt date pentru cazanul Buderus, dumneata folosesti diametrele necesare.

Totusi, de ce si 1" si 3/4", aveti 2 circuite separate?

 

Din ce am inteles, se folosesc cele 2 pompe pentru un control mai precis al temperaturii returului, punct de roua, etc.

Doua pompe se folosesc atunci cand nu aveti vana respectiva. In locul vanei (nr 7 in schema) se pune un teu, iar pe conducta dintre tur si retur (cea de 1 1/4" cu robinet pe ea) se monteaza o pompa, conectata la un termostat montat pe retur si reglat pentru a opri pompa atunci cand temperatura pe retur este mai mare de 65*C.

Caz in care pompa este numita "pompa de by-pass".

Daca dumneata folosesti vana termica nu mai este nevoie de aceata pompa.

 

Nu ar fi o problema daca raman cu termostat si pompa de rezerva, totodata usurez si "munca" UPS-ului in caz de pana de curent.

Aici, dumneata cunosti mai bine :)

 

P.S.

Exista un site de transfer bere online?

Din punctul meu de vedere, "Multumesc"-ul scris mai sus este suficient :)

Link spre comentariu
Vizitator Petre Petrescu

Buna ziua,Imi cer scuze pentru intarziere, am montat caloriferele in regim 24/7 si nu am avut timp sa va raspund.Kitul cumparat se monteaza conform schemei postate initial. I-am spus agentului de vanzari ca nu am nevoie de ACM de la centrala, dar tot doua pompe mi-a recomandat (vanzare, nu gluma - firma este chiar distribuitor mare de echip. termice)Termoventilul VTC 510 este calibrat la 60 grade, daca este compatibil, atunci voi folosi schema postata de catre dvs. - cu cat mai simplu, cu atat mai sigur."Dimensiunile respective sunt date pentru cazanul Buderus, dumneata folosesti diametrele necesare.Totusi, de ce si 1" si 3/4", aveti 2 circuite separate?"Nu, ma gandeam intre vana si tur de 3/4" in rest 1"Va tin la curent, de luni ma apuc sa montez centrala."Din punctul meu de vedere, "Multumesc"-ul scris mai sus este suficient :)"Nu renunt la idee si va multmesc mult pentru timpul acordat.Cu respect,

Link spre comentariu

Faptul ca persoana aceea vinde un produs, nu inseamna neaparat ca are si cunostintele necesare in domeniu pentru a putea face diverse recomandari.Dupa cum am spus. Ori pompa si VTA (vana termica amestec/vana cu 3 cai), ori 2 pompe.Apoi, tinand cont ca vana respectiva are pe toate 3 conexiunile acelasi filet/dimensiune, iar distanta intre tur si retur are maxim 1 metru, nu are rost sa va complicati cu teava de 3/4.Nu reprezinta nicio problema, insa in opinia mea este o complicatie in plus. Oricum, dupa ce temperatura apei trece de 60-65*C pe retur, vana respectiva va inchide circuitul intre tur si retur si ar functiona ca o simpla "teava".Toate cele bune, caldura cat mai multa.

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator aniel

Va salut!Dupa 3 luni am si eu o problema cu regulatoul de tiraj cu lant.Cu cazanul rece usa este deschisa 5-6cm la 60*C mai ramane 1 cm si uneori ramae asa.nu este o regula.Este setat la 70.In momentul in care nu se inchide apa ajunge la 87*C si imi porneste alarma.
Daca rasucesc de cap spre 90 se ridica.daca dau spre 30 se lasa dar nu se inchide de tot,rama 1 cm,in momentul in care dau de la 30 la 60 cade clapeta.
Cum pot merge fara acest regulator?Mentionez ca odata ajunsa la la temp de 70 centrala ranane asa aprox 3 ore dupa care inepe sa se ridice clapeata dar temp nu mai creste.
Se poate monta un alt sistem de reglaj al arerului,termostat electonic + motoras pas cu pas?

 

Va salut,am si acelasi model de centrala Viadrus de 40kw si la ansamblare in cutia regulatorului de tiraj am gasit o clema de otel si inca o siguranta cred(sarma tot din otel) pe care nu stiu unde se monteaza,daca ma poate ajuta careva,va multumesc.

Arcul lamelar sustine bulbul termometrului in teaca.

post-183150-0-46649900-1482477333_thumb.jpg

post-183150-0-78770200-1482477342_thumb.jpg

Link spre comentariu

Va salut!Dupa 3 luni am si eu o problema cu regulatoul de tiraj cu lant.Cu cazanul rece usa este deschisa 5-6cm la 60*C mai ramane 1 cm si uneori ramae asa.nu este o regula.Este setat la 70.In momentul in care nu se inchide apa ajunge la 87*C si imi porneste alarma.

Daca rasucesc de cap spre 90 se ridica.daca dau spre 30 se lasa dar nu se inchide de tot,rama 1 cm,in momentul in care dau de la 30 la 60 cade clapeta.

Cum pot merge fara acest regulator?Mentionez ca odata ajunsa la la temp de 70 centrala ranane asa aprox 3 ore dupa care inepe sa se ridice clapeata dar temp nu mai creste.

Se poate monta un alt sistem de reglaj al arerului,termostat electonic + motoras pas cu pas?

 

 

Prima parte a mesajului îi cît se poate de clară, simptome ce indică un regulator defect; curios îi faptul că s-a sfărmat după numai trei luni. De fel regulatoarele astea nu se strică aşa uşor, excepţie fiind cazul cînd cineva, dornic de optimizări şi de mai bine, le freacă pînă le sfarmă. Cum situaţia descrisă e o stare de fapt, o luăm de bună şi trecem mai departe (în treacăt fie spus, tare-mi e că îndemnaţi a fi maestru de (la) butoane) .

De mers fără el, cel puţin teoretic, nu se poate merge. La modul practic, acceptînd situaţia că o alarmă mai sună, cazanul mai dă şi-n fiert, în lumina lui se poate şi aşa, ei bine, se poate şi fără acest regulator.

La cele de pe urmă, iaca zic:

Se poate monta şi un alt sistem de reglaj, cu termostat electronic şi motor pas cu pas, cu servomotor şi microcontroler, în principiu se pretează orice minune cu moft şi fiţe, dar, aşa total dezinteresat, vă îndemn a monta regulatorul original. Mai înainte de asta vă îndemn a contacta şi un instalator, nu ăl' de a montat cazanul, un altul, un altul care să vă spună că acea clapetă de aer nu se va închide de tot niciodată, să vă spună că reglajul tirajului se face acţionînd şi asupra clapetei de evacuare la coş, că optimul se obţine acţionînd asupra ambelor, şi, deşi pare greu de crezut, acest reglaj îl veţi face dumneavoastră. Uşor, cu răbdare, în timp, dar numai după ce v-o fi făcut capul calendar instalatorul, o să puteţi face reglajele în cauză.

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări