messu Posted October 16, 2013 Share Posted October 16, 2013 Am un tuner TV pe care incerc sa-l leg la receptorul UPC ca sa vad programele TV direct pe calculator.Intrarea in TV Tuner este pe o mufa Mini DIN cu 8 pini, in care sint "inghesuite" intrarile audio L si R, intrare Video Compozit si intrarea S Video.Problema este urmatoarea:-daca injectez in TV tuner semnal pe video-compozit imaginea este foarte buna,-daca folosesc S-Video, imaginea este de mai slaba calitate si este alb-negru Intamplator am descopriit ca daca intrerup traseele de masa din calea S video (las conectate doar Crominance si Luminance), revine culoarea la imagine, dar imaginea este, in continuare, de mai slaba calitate (mai stearsa).Ce se poate intampla ?Sau este semnalul pe S-Video de o calitate mai slaba decat pe Video Compozit ?? Link to comment
daniel_ac Posted October 16, 2013 Share Posted October 16, 2013 Cu ceva ani in urma am folosit schema/adaptarea aceasta si a functionat ok http://www.epanorama.net/circuits/svideo2cvideo.html Link to comment
messu Posted October 17, 2013 Author Share Posted October 17, 2013 Multumesc de sugestie !Am sa incerc si asta.In momentul asta, intre receptorul UPC si TV tuner folosesc un adaptor, d-ala din comert si nu stiu ce e in el, adica daca are si condensatorul ala montat, dar am sa ivestighez.Totusi ma intriga faptul ca dispare culoarea cand conectez traseul de masa.... Link to comment
Recommended Posts