Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa de laborator 0-30V 7A


csongore

Postări Recomandate

  • 3 săptămâni mai târziu...

Buna ziua,Vreau si eu sa fac aceasta sursa, dar vreau sa inlocuiesc traful cu o sursa in comutatie cu TOP250. Teoretic ar trebuie sa functioneze, numai ca poate aparea o problema. Cand se regleaza sursa de la tensiune mare la tensiune mica, si releul comuta intre doua tensiuni de alimentare, nu pot aparea probleme datorita faptului ca deja condensatorilor sunt incarcati la o tensiune mai mare (dubla) ? Nu ar trebui sa plasez o dioda dupa alimentarea din sursa in comutatie care sa blocheze descarcarea condensatorilor prin sursa de alimentare? Ei se vor descarca prin R19 si restul circuitului in general, dar imediat dupa comutarea releului dioda ar bloca spike-ul.Sunt incepator, asa ca daca spun prostii, nu ma "certati" prea tare :).

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

csongore  daca vreti sa mai puneti inca o data hex-ul ...ca nu nu mai apare sa-l pot downloada ... (la unele postari mai vechi nu apare tot ...)

multumesc !

 

subscriu si eu la aceasta postare , am nevoie si eu de hex-ul ala. Am inceput si eu un proiect pentru un v-a mentru dupa schema din http://www.electronics-diy.com/70v_pic_voltmeter_amperemeter.php pentru ca nu gasesc nici-un hex pentru el si cu ocazia asta vreau sa invat si eu microc, multumesc in special unui utilizator al forumului, nu pot da nume ca nu stiu daca este de accord.

Link spre comentariu

Am refacut cablajul pentru v-a metru cu pic16f876so si cat mai multe smd pentru ca vreau sa dau gauri cat mai putine, pentru lcd am folosit o varianta mai mare ca dimensiuni, adaptat la piesele care le am prin sertare, stabilizatoarele le-am gandit sa le montez pe partea placata iar condesatorul de filtraj culcat pe partea plantata ca sa pot monta afisajul aproape de placa

Cand ajung acasa pun hexul incodata :)

cand ajungeti acasa puteti pune si fisierul sursa?

Link spre comentariu

Si eu am fost tentat sa realizez aceasta sursa,dar lipsa unor informatii m-a facut sa abandonez acest proiect .Ce vreau sa te intreb.Cum ai realizat cele 4 rezistente respectiv,R37,R38,R39,R40?.Dimensiunile le stiu dar nu stiu diametrul tijelor si nici materialul din care sint facute.

O seara buna.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Scuzati am fost plecat maine dimineata va pun hex ul

 

La VA-metru eu nu mai folosesc diode zener introduc erori de masurare am publicat nu demult schema cu protectia la intrare cu diode Schottky.

La versiunea urmatoare am modificat masurarea curentului si a tensiuni o sa pun si schema respectiva.

 

O sa implementezi si comutarea bobinelor de pe secundar din panelmetru.

Editat de csongore
Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări