Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum instalez XP-ul

Guest gil04

Recommended Posts

salut. Un amic si-a cumparat un calc. din Metro. P4, placa de baza asus, video Pci expres, Hdd 300 G SATA, dvd, bla bla bla. Problema e calc. nu are flopy si ca atare nu reusesc sa instalez driverul pt. SATA si mai departe nici Xp-ul. Hdd-ul nu a venit insotit de vreo discheta , in schimb pt. placa de baza exista un cd cu driverul care imi trebuie. cum sa procedez dat fiind faptul ca calc. e foarte sigilat si amicul nu vrea sa-l desfacem.

• Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• pyu

2

• stefanev

1

• anton_yo

1

• Blind

1

o idee ar fi sa faci rost de un floppy pe USB, dar nu stiu sigur daca va merge, dar merita incercat, daca nu, trebuie sa se duca cu calc-ul inapoi si sa-i monteze un floppy ...

fa rost de un stick pe usb, formateaza-l in sistem fat 16 apoi foloseste-l ca o discheta bootabila (eu am un corsair, am optiunea asta din softul care a venit cu el). Apoi bootezi de pe el si iti faci treaba in continuare; in bios ti-l va vedea ca floppy pe usb

salut. Un amic si-a cumparat un calc. din Metro. P4, placa de baza asus, video Pci expres, Hdd 300 G SATA, dvd, bla bla bla. Problema e calc. nu are flopy si ca atare nu reusesc sa instalez driverul pt. SATA si mai departe nici Xp-ul. Hdd-ul nu a venit insotit de vreo discheta , in schimb pt. placa de baza exista un cd cu driverul care imi trebuie. cum sa procedez dat fiind faptul ca calc. e foarte sigilat si amicul nu vrea sa-l desfacem.

incearca Windows.XP.Pro.SP2.2006-01-02.DVD.isoare aproape 2G si contine tot felul de drivere... eu am reusit sa bootez de pe un controler ide... ceea ce cu un kit de win normal nu reuseam

gil04 daca am inteles eu bine din ce ai scris este foarte simplu: 1-nu ai nevoie de floppy dupa cum ai si spus calc nu a venit cu vreo disketa. acel cd cu driverele si utilitarele il instalezi dupa ce bagi windowsul. pt asta ai nevoie de un cd cu windows, te duci in bios pui first boot cd-rom bootezi d p cd cand iti va aparea press any key to boot from cd... si incepi instalarea windowsului. apoi instalezi acel cd. drum bun :yawinkle:

Sper sa nu ma insel insa pentru HDD-uri SATA nu e nevoie de drivere, in schimb pentru HDD-uri SCSI ai nevoie de asemenea drivere si implicit de floppy ca sa le poti instala ca altfel nu vede sistemul HDD-ul ...

Sper sa nu ma insel insa pentru HDD-uri SATA nu e nevoie de drivere, in schimb pentru HDD-uri SCSI ai nevoie de asemenea drivere si implicit de floppy ca sa le poti instala ca altfel nu vede sistemul HDD-ul ...

ai dreptate... insa va merge f greu daca nu pui driverele dupa ce ai instalat win

ai dreptate... insa va merge f greu daca nu pui driverele dupa ce ai instalat win
eu am instalat pe al meu PC Windows-ul fara driver SATA si am avut surpriza sa mi se restarteze sistemul de cateva ori sau nu-mi vedea partitiile toate... am un hdd SATA cu 3 partitii..., deci recomand cu caldura instalarea driverelor SATA printr-un mijloc sau altul... o chestie nasoala e ca nu poti instala aceste drivere cand instalezi windows-ul decat de pe unitatea Floppy, ar fi fost frumos sa recunoasca si alte drive-uri... deci poti incerca cu un Floppy pe USB, sau Stick... totul e sa iti permita BIOS-ul...