Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Restaurare Robik, clonă Spectrum 1992.

mos ilie

Recommended Posts

Salut,

Încă nu am abandonat ideia.

Poate găseşte cineva vreun exemplar de care se poate dispensa şi dă un semnal.

post-176763-0-34201700-1460702284_thumb.jpg

post-176763-0-93621400-1460702291_thumb.jpg

Edited by mos ilie
  • 9 months later...
  • Replies 20
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• mos ilie

10

• pegas

1

• Mikrosha

1

• feri.visky

1

Top Posters In This Topic

Posted Images

Un articol din epoca despre, cat si programarea PLAurior rusesti:

http://netvalley.com/library/book2004_w051411/mpss_pdf/1986/mpss-1986-02.pdf de la pag. 71

Daca doar iesirea de sincro este defecta (nefiind un semnal critic functionarii restului calculatorului), ecuatia aferenta poate fi dedusa/adaptata din context (schema + forma semnal necesar) - chiar si pentru celelalte iesiri, dar e ceva mai dificil, nu imposibil.

Salut,

Încă nu am abandonat ideia.

Poate găseşte cineva vreun exemplar de care se poate dispensa şi dă un semnal.

Domnule cred ca am vazut asa ceva in talciocuri , dar nu m-am gandit vreodata ca cineva ar mai avea vreodata nevoie de chestiile astea.Daca nu ati fi prezentat dvs subiectul nici nu as fi stiut vreodata de la ce provin placile astea...

• 2 weeks later...
  • 3 years later...

Salut,

Revin, nu am abandonat ideea de a restaura " obiectul ", aşa că dacă cineva găseşte vreun calculator, vreo placă sau circuitul necesar, îl rog să-mi dea un semnal pe forum.

Mulţumesc.

• 9 months later...

Acum multa multa vreme, am mai avut o problema asemanatoare, respectiv iesire arsa catre masa. 

Scurtul catre masa era la catva zeci de ohmi, si excursia de tensiune pe iesire era de cateva zeci de mV, celalalt transzistor (catre Vcc) nu era bulit. Rezolvarea a fost sa-i pun un comparator de tensiune cu referinta pe la 20mV, A mers de atunci utilajul.

Acuma ar trebui vazut cat de scurt este scurtul, si fie pui de tot un comparator, fie macar pana iti dai seama ce facea PLD-ul.