djx700 Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 Am intrat in posesia unui amplificator ROTA IC-4000, din pacate amplificatorul era perfect functional pana sa umble "un mare electronist" prin el ... a vrut sa schimbe condensatorii de filtraj cu altii si din pacate nu a mai stiut sa lipeasca firele la loc si a dezmembrat tot amplificatorul ... Am traful de alimentare ,trafurile de iesire, 3 finali din 4, placa cu tot ce trebuie si alte mici maruntisuri ... as vrea sa il pun in functiune daca se poate. daca nu, ma voi folosi de carcasa si voi face un etaj final micut cu tot cu corectii si ce mai trebuie. Dar poate este cineva pe aici care sa aibe schema amplificatorului si asa poate incerc sa il asamblez la loc Multumesc Elforum ! mai jos un link cu amplificatorul http://www.grandearmadio.com/negozio/am ... -3122.html Link to comment
Guest Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 Despre ce trafuri de iesire este vorba?Ne puteti arata o poza cu interiorul? (ma rog, ce mai aveti din el) Multumesc anticipat! Link to comment
djx700 Posted September 3, 2013 Author Share Posted September 3, 2013 am revenit cu cateva poze ..... Am gasit pe net un model asemanator de amplificator cautand tranzistorul 2SB407 http://www.google.ro/imgres?um=1&hl=ro& ... =154&ty=96 http://www.google.ro/imgres?um=1&hl=ro& ... =91&ty=111 Poze cu ce mai am din amplificator.... (ampliful are si trafuri pe iesire) Finalii sunt 4 bucati 2SB407 Sanyo din care am doar 3 . Link to comment
tepesa Posted September 4, 2013 Share Posted September 4, 2013 Alea sint trafo defazoare pentru tranzistorii finali si iesirea e prin condensatorii electrolitici mai mari de pe placa. E o configuratie des folosita prin anii 60 si foarte rar dupa aceea.Ampliful e facut praf. Link to comment
Guest Posted September 4, 2013 Share Posted September 4, 2013 Nu am mai vazut configuratia asta, trafo defazoare cu finali pnp pe siliciu. Cat de.....poate fi cineva sa taie toate firele in halul asta?In caz ca nu ii dati de cap, m-as baga eu( eventual discutam pe mp). As fi foarte curios cum suna. Link to comment
djx700 Posted September 4, 2013 Author Share Posted September 4, 2013 Sunt foarte multe aparate vintage care trec pe mana unor idioti ... a taiat firele ca sa le poata lega la loc dupa culori ... Tipul respectiv a zis ca daca schimba condensatorii de filtraj o sa se auda mai tare amplificatorul. I-a demontat pe cei originali dar altii nu a mai stiut sa puna la loc fiindca nu mai stia cum vin firele si a lasat-o balta... a vrut sa puna un montaj cu tda 2030 care i-a luat foc... ca altfel facea praf toata statia . As vrea sa o fac sa functioneze dar daca nu stiu cum vin tranzistorii finali si trafurile nu ma bag ... si prefer sa ii trag 2 tda 7294 si am facut-o sa cante Link to comment
maxente Posted September 4, 2013 Share Posted September 4, 2013 Ala e cel mai tare meserias :naughty:Tine bine de el, merita sa ii mai dai pe mana scule, mai ales daca le face sa ''cante si mai tare'' Link to comment
djx700 Posted September 4, 2013 Author Share Posted September 4, 2013 Tot ce a avut pe mana a facut praf... noroc ca nu a fost ampliful meu... am inceput sa lucrez la el , am tras alimentarile am pus puntea filtrajul 50 v 10.000 uf , am facut si cablajele cu tda 7294 urmeaza sa le montez, sa trag intarile de semnal, sa fac corectorul si loudnessul Link to comment
djx700 Posted September 5, 2013 Author Share Posted September 5, 2013 Noapte buna ! Fantoma lui ROTA incepe sa bantuie si sa lase un interior nou si elegant Circuitele integrate sunt puse pe partea cu traseele fiindca cand am proiectat cablajul am uitat sa il intorc in oglinda (se mai intampla ). Un canal este testat functioneaza iar al doilea o sa il testez cand o sa ma trezesc. Link to comment
Adrian_BBS Posted September 6, 2013 Share Posted September 6, 2013 frumos....este indicat ca legaturile de masa sa le faci la jumatatea barii(cablului) dintre condensatori si nu pe pinii condensatorilor Link to comment
djx700 Posted September 6, 2013 Author Share Posted September 6, 2013 da? baga cumva brum ? multumesc ! Link to comment
djx700 Posted September 6, 2013 Author Share Posted September 6, 2013 in cateva ore sper sa o finalizez... si voi pune poze in noaptea asta si filmulet de prezentare maine Link to comment
Adrian_BBS Posted September 6, 2013 Share Posted September 6, 2013 asa este recomandat.....uite un exemplu http://www.facstaff.bucknell.edu/esanta ... detail.jpg Link to comment
George Posted September 6, 2013 Share Posted September 6, 2013 Mai sunt si aici mai multe exemple:viewtopic.php?f=5&t=24920 Link to comment
djx700 Posted September 7, 2013 Author Share Posted September 7, 2013 topicul cu legaturi in amplificatoare il stiam ... am lucrat asa dar in amplificatoare mai puternice Link to comment
Recommended Posts