Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automatizare porti batante MATT Profesional STILE S4


Vizitator flo70

Postări Recomandate

Vizitator flo70

Buna ziua . Am achizitionat din Bricostore un kit de automatizare pentru porti batante model MATT Profesional STILE S4 si am urmatoarea problema de instalare.Din motorul de actionare am 4 fire care nu sunt inscriptionate si au urmatoarele culori: 1. galben-verde (impamantare), 2. maro? 3. albastru? 4. gri? .Din schema de montaj rezulta ca un fir este comun si doua fire de comanda inchis/deschis. Intre gri /albastru si gri maro am masurat o rezistenta de aprox. 80 ohm iar intre albastru si maro am 170 ohm.Ma poate lamuri cineva?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
  • 2 săptămâni mai târziu...

Nu cunosc automatizarea dv. insa am unele cunostinte generale despre actionari:Mecanismul ("motorul") trebuie sa se deplaseze in ambele sensuri; asta se realizeaza fie alimentand motorul cu magneti permanenti pe 2 fire, cu tensiune continua dar cu polaritate diferita pentru fiecare sens (ex.: plus pe verde, minus pe albastru = sens deschidere, plus pe albastru, minus pe verde = sens inchidere), fie, pentru un motor alimentat direct la 220 volti alternativ, aveti 2 "faze", una alimentata direct iar cealalta prin condensator de defazare. Aceasta pare a fi cazul la dv., griul comun iar cele 2 faze, egale la albastru si maron. Alimentand nul pe gri, faza pe albastru si cu condensatorul intre faza si maron motorul se roteste intr-un sens, iar alimentand faz pe maron iar condensatorul intre faza si albastru, motorul se roteste in celalalt sens.Totusi ar trebui sa aveti si niste limitatoare de cursa (reglabile) care sa semnalizeze atingerea pozitiilor capetelor de cursa (inchis, respectiv deschis), deci minim alte 3 fire. Sunt?De asemeni, majoritatea automatizarilor de poarta functioneaza cu comanda la deschis, comanda la inchis, sau cu comanda la deschis, inchidere temporizata, insa toate au o bariera optica care anuleaza inchiderea daca dintr-un motiv oarecare nu ati plecat de pe pragul portii (vi s-a defectat masina, de exemplu) incat sa nu va loveasca cu poarta care se inchide.Succes!PS M-am uitat si la data... Fara alte comentarii.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

In cutia de automatizare ai 2 conectori cu 3 fire pentru motoare + impamntarea(nu mai vorbim de ea aici)Leaga firul comun (gri) in centrul conectorului, iar in laterale celelate 2. Faci lucrul asta pentru ambele motoare si incerci o actionare.Daca o poarta se deschide si cealalta da sa se inchida, schimbi cele 2 fire laterale de la motorul care nu face miscarea corecta.Trebuie sa ai montat si senzorul infrarosu in circuit si programat corespunzator cartii primite ( intarziere la deschidere/inchidere intre porti (depinde cum sunt construite, daca se inchid una peste cealalta), pornire cu lovitura de berbec, utila iarna pentru a sparge gheata)blazeu: Nu trebuiesc acele 3 fire in plus, deoarece sistemul masoara curentul prin motoare, cand acestea au inchis/deschis la maxim portile, curentul prin motor creste (deoarece are rotorul blocat, poarta nu se mai poate misca) si e deconectata alimentarea acestora.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări