Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

un amp complicat


george1111

Recommended Posts

am gasit pe net shema unui amp de 30w.daca a realizat-o cineva rog sa-mi scrie. in schema sunt 2 condensatori care sunt nepolarizati c6,c7 de 100u/10v.cum se face combinatia ca sa iasa un cond +cu+ si daca pot fi folositi electrolitici in serie?in loc de bf256a se poate bf256b?schema am gasit-o tot pe site-ul asta sper sa fie buna.

Link to comment
  • Replies 56
  • Created
  • Last Reply
Guest Alex F

Cum e greu de gasit un condensator 100u/10V, eu zic ca poti pune electrolitici cu conditia ca minusul condensatorilor sa fie pus la masa amplificaorului. Daca gresesc va rog sa ma corectati... :tonqe:

Link to comment

Nu se pot folosi condensatori polarizati deoarece lucreaza in curent alternativ , deci daca nu gasesti 200uF nepolarizat ( sau 2 de 100uF ) , construiesti unul din doua bucati inseriate unind plusurile sau minusurile intre ele - ++ - sau + -- +. Iti recomand sa folosesti 2 condensatori de 220uF / 35V pentru siguranta si fiabilitate in timp.Referitor la a doua intrebare , poti folosi BF245B in loc de BF245A .

Link to comment

dupa cum sunt desenati, par a fi electrolitici, dupa cum sunt conectati se poate pune unul cu minusul la masa, unul cu plusul la masa sau..cu a zis si Depanatoru' sa-i construiesti pe fiecare sau tinand cont ca sunt in paralel valoarea rezultata e de 200uF poti pune 2 condensatori de 470uF in serie cu pinii de inseriere cu acelasi semn.... da' io as merge pe prima varianta :partyman:

Link to comment

cred ca o sa optez varianta serie 470cu470 am mai vazut si in alte scheme asemanatoare combinatia asta. oricum daca cineva a construit amplif-ul asta rog mult sa spuna date despre el.pentru constructia lui ajunge pretul pieselor fara cablaj(de la conex electronic) 30-35ron.acum n-am timp ca sunt in sesiune (reexaminari).cred ca prin iarna o sa-l construiesc.cam cati amperi consuma? :smt001

Link to comment
Guest Vasile

e dimensionat macar pt 40w/4o? ai vre-o poza cu radiatorul? 2*25ac sau 2*19ac?

Nu este dimensionat pentru pasiv, necesita si ceva flux de aer in plus :goodman: uite radiatorul
Link to comment

bine mersi de informatii. ai zis ca orice preamp e bun al meu e cam slabsi de aia intreb e bun la3220 sau trebuie sa mai fac vre-o improvizatie cu un al 2-lea preamp ce preamp recomanzi?.daca se ard finalii(nu stiu daca schema ta are protectie in caz de scurt la iesire) se gasesc de vanzare? pt ventilare e bun un vent de sursa calculator la 12v?poate poti sa-mi dai ajutor cu problemele astea ca nu sunt electronist de meserie e doar una din pasiunile mele.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines