Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reconditionare Amplificator A 350 facut de electronica.


Postări Recomandate

Fireste ca ampul nu va functiona pe boxe de mii de euro. Ideea era adresata mai general, iar importanta ei este universal valabila.

Poate ca posesori de boxe de mii de euro sunt putini dar de sute [bune] de euro sunt destui. Si daca vreodata se intampla sa vrei sa asculti un amp oarecare pe ele, eventual comparativ cu altul, mereu te intrebi daca exista acea protectie.

Ca ampul acela va fct. sau nu, este mai putin imp. Sper ca pana la urma va fct. Este placerea lucrului si invatarii cea care ramane si poate da startul unei alte lucrari sau etape.

Link spre comentariu

Salutare tuturor,

weekendul asta am terminat si restul pieselor lipsa si am pus amplificatorul in functiune :d

 

Am facut si urmatoarele modificari sugerate de colegii de pe forum insa am o problema. Potentiometrul de volum are un comportament haotic. De la 0 la aproximativ 80% din cursa se aude foarte foarte incetu iar dupa 80% are o crestere exponentiala a volumului. Ma poate ajuta cineva cu un sfat ? Multumesc

 

Pai tocmai din cauza tolerantei uriase fata de valoarea inscrisa pe ei i-am inlocuit ......daca erau in plaja de toleranta nu i-as fi inlocuit .

 

Oricum preul de tonuri dupa modificare este mut din punct de vedere al zgomotului .

 

Pai e simplu inlocuiesti : R 325/326 cu 47 kohmi ; R 327/328 cu 1,8 kohmi ; C 311/312 cu 1 nF ; C 323/324 se anuleaza sau poti sa-i lasi ... dupa preferinta .

 

Mai poti inlocui si in modulul de control volum la corectia fiziologica : C211/212 cu 27 nF .

 

Ideea e ca cu aceste mici modificari se schimba in foarte bine treaba .......sunetul este mult mai deschis ( parca se desfunda urechiile ) fata de varianta de fabrica unde inaltele cu corectiile la 0 erau cam lipsa.

 

Doresc sa mentionez ca aceste modificari au fost facute dupa ce am citit niste postari ale colegului ZAL dintr-un topic mai vechi dedicat lui A350 ......nu de altceva dar sa nu se creeze vreo confuzie cum ca am reinventat eu roata :rade: :rade:

Link spre comentariu

Ai neglijat să specifici daca potențiometrul e original sau l-ai înlocuit.

Dacă e original recondiționeză-l.

Dacă l-ai înlocuit să nu fi montat liniar în loc de logaritmic, adică cu alta caracteristică.

 

Rectific, în schemă e liniar dar observația privitoare la caracteristică rămâne valabilă.

Editat de Real Minitehnicus
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Aia monitorizeaza temperatura finalilor si se monteaza pe radiatorul cu finalii. Se mai numeste super-dioda!

Și foarte important Stabilizează curentul de repaus al finalilor. E o adevărată arta sa reglezi corect valoarea acestui curent pt un sunet cit mai plăcut și în același timp sa nu se supraincalzeasca finali.

Link spre comentariu

Multumesc mult pentru ajutor.Oricum cred ca daca schimb anumite pise arse de pe etajul final si nu modific valoarea acestui curent din semireglabil dupa alimentarea montajului cu piesele noi montate trebuie reglat din nou acest curent.

 

Exact!

Editat de sesebe
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salutare, revin cu o mica intrebare, am reusit sa termin 95% amplificatorul. Pana la urma am recurs la utilizarea unui modul dc protect pentru boxe ( multumesc @Marian ). Im imai lipsesc soculurile de la sigurante de la traf si e complet 100%. Acum le-am pus oarecum la locul lui si ma confrunt cu urmatoarea problema : Cand pornesc amplificatorul, astept 10sec, cupleaza modulul dc protect si se aude doar un canal. Celalalt se aude foarte foarte incet. Daca opresc amplificatorul, canalul bun inca mai canta, dupa vreo 5 secunde isi diminueaza din amplitudine si incepe cel "bolnav " sa cante destul de tare pentru cateva secunde dupa care decupleaza modulul dc protect. Stie cineva de la ce ar putea fi ? Multumesc

Link spre comentariu

Ala nu prea pare un modul de protect făcut cum trebuie. Un modul de protect trebuie sa decupeze imediat la decuplarea alimentarii.

Schema sau măcar poze cit mai detaliate sa ne dam cu părere despre schema și un desen cit mai exact cu felul cum l-ai legat în circuit.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări