Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

multimetru eld 9100

briobit

Recommended Posts

am un multimetru si l`am imprumutat la cineva .... din neatentie sau rea vointa la ars punand comutatorul pe rezistenta la minim si la bagat in priza... poate cineva sa ma ajute cu o schema sau indicatii ..... cand il aprind buzzeru suna indiferent pe ce scala este si pe ecran sunt aprinse toate segmentele pe care le poate afisa ecranul......mai jos niste poze cu el... va multumesc anticipat

• Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• briobit

7

• niq_ro

1

• MifTy

1

pana gasim schema, e bine sa-ti iei inima in dinti si sa vezi ce integrat, adica 'inima", ca ala se cam duce (poate fi un ICL7106, 7116, 7126, TC811, etc)...si o simpla inlocuire cam rezolva problerma, numai sa-l gasesti, eventual se pot face adaptari (vezi http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=6 ... ight=tc811 )

PS: daca ai rabdare, vezi schemele de la http://www.eserviceinfo.com/equipment_t ... nt_34.html

• 4 months later...

am gasit in cele din urma firma care produce aparatele si mi-au spus ca din motive de siguranta nu imi pot furniza schema electrica...... deci mai are cineva o idee?

• 5 years later...

Am reusit sa aduc la viata aparatul dar am o mare alta problema .... minunea aia de comutator este dublu adica are lamele din alea pe 2 parti si cum era de asteptat au sarit toate si nu mai stiu care cum era .... fac un apel la toti colegii de pe acest forum poate are cineva un aparat asemanator si ma ajuta cu niste poze/indicatii (poate vorbesc cu pacat dar sa zic ca vazusem unul la adicontakt sau la GeoMar )... mai jos niste poze cu minunea

(stiu o sa zic toata lumea arunca-l draq de aparat si cumpara altul .... cine poate si vrea sa ma ajute ii multumesc anticipat)

... ia caută schema și imaginile de la dT9205 și clonele, că am senzația că și eld-ul tău e tot o clonă a lui!sunt puse altfel rangurile, dar schema electrică e tot aia, și cu alt multimetru poți determina care ce traseu de ”comutator” e...dacă nu reușești... dacă partea de milivoltmetru e ok, adică poți măsura corect o tensiune de 199 mV, scoți toate minunile de pe-alături, și lipești o schemă de esr în loc, și te-ai scos :da am și eu un 890 d-ăla vechi, la care mi-au sărit nu doar lamelele, ci și biluțele de la comutator, și oricum se comporta aiurea...când o să am timp și chef de bibilit cu lupa pe nas, o să-l ”curăț” de divizoare și alte alea, și o să folosesc schema italianului... sau aia a lui glaister, cu 414, să am un ”esr portabil mijto”... :rade: