Guest panteragaby Posted July 29, 2013 Share Posted July 29, 2013 Salut,aveti idee ce s-a intamplat daca in loc de reistorul de 22K de pe pinul 9 (STBY) am pus din greseala un rezistor de 2,2K,pentru ca acum mi se arde siguranta de pe U- ? Aceasta este schema Link to comment
BUGHIU Posted July 29, 2013 Share Posted July 29, 2013 Daca se arde siguranta pe V- ;99% va trebuie alt integrat.... Totusi ,verificati ohmetric ce rezistenta aveti pe acel pin fata de masa sau NU alimentati pinul respectiv sa vedeti mai arde siguranta...!! Link to comment
Guest panteragaby Posted July 29, 2013 Share Posted July 29, 2013 Verificat ohmmetric fata de masa,pinul nu imi indica nimic pe nici o scala intre 200 ohm si 2000kohm.Am deconectat pinul 9 si siguranta ramane intreaga.Ce se poate face in situatia asta?A si inca ceva afecteaza cu ceva un potentiometru de 50K in locul celui de 10K ? Link to comment
Mircea Posted July 29, 2013 Share Posted July 29, 2013 Salut,aveti idee ce s-a intamplat daca in loc de reistorul de 22K de pe pinul 9 (STBY) am pus din greseala un rezistor de 2,2KDin datasheet:SMALLER ST-BYON/OFF TIME;POP NOISE Link to comment
djlove Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 Nu inteleg de ce nu respecti schema din datasheet.Care e scopul sa folosesti la intrare un condensator de 10uF si polarizat? Link to comment
Marian Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 @BUGHIU a pus punctul pe proverbialul "I", integratul trebuie schimbat, teoretic circuitele alea de mute si stby pot suporta intreaga tensiune de alimentare deci micsorarea rezistorului aluia i-are cum sa distruga circuitele logice interne de la acei pini, tot teoretic micsorarea acelei rezistente asa cum @Thunderer a mentionat produce ca si efect un timp mai scurt de trecere ON/OFF al circuitului respectiv si un posibil zgomot in boxa, dar asta nu ar trebui sa provoace afectarea bunului mers al integratului, si totusi practic s-a intamplat, de unde deducem simplu, faptul ca integratul e o banala facatura si trebuie schimbat, apoi asa cum s-a mai spus trebuie neaparat respectate indicatiile pedefeului ca nu degeaba aia s-au chinuit sa-l scrie. Link to comment
Guest panteragaby Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 Am folosit schema aceasta din lipsa de spatiu si pentru ca e foarte compacta.E mai ok daca pun 470nF pe intrarea audio ? Link to comment
djlove Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 Respecta intocmai schema din datasheetul integratului, ca nu degeaba au desenat-o acolo.Ai multe lipsuri pe placa. Condensatori de filtraj langa integrat lipsa, lipsa si condensatorii de deparazitare de 100nF.... E un cablaj foare prost proiectat.Am atasat unul gasit pe google la prima cautare, care pare mult mai ok decat ce ai tu si in plus este la fel de compact. (nu am verificat daca corespund valorile componentelor cu cele din datasheet) tda7294lascara.pdf tda7294schemasipiese.pdf Link to comment
Guest panteragaby Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 Pai fata de schema pe care mi-ai dat-o,mie imi lipsesc condensatorii de 100uF de pe alimentare pe care ii pot pune,R3 la mine este de 47K in loc de 22K,nu am condensatorul C2 care pune rezistorul de 680 ohm la masa si condensatorul de pe intrarea audio pe care la fel, il pot inlocui.Pot pune de 220uF? ca nu am decat unul de 100uF. Link to comment
djlove Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 Eu zic sa il faci de la 0 din nou. In primul rand nu sunt de 100uF condesatori de filtraj de langa integrat, valoarea lor e bine sa fie mai mare de 1000uf/50V, ceea ce pe cablajul tau nu incap.Sau cel mai simplu, daca cumostintele tale sunt limitate si nici nu vrei sa inveti ceva din constructia acestuia, ar fi sa cumperi kitul gata facut. Pretul unuia este destul de mic incat sa nu se merite deranjul de a-l construi. Link to comment
Guest panteragaby Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 Ideea cu refacerea cablajului cade pentru ca acest cablaj este o adaptare in interiorul carcasei altui amplificator. Spumemi doar ce trebuie modificat si o sa incerc sa ma adaptez. Link to comment
Guest panteragaby Posted July 31, 2013 Share Posted July 31, 2013 Am citit si eu Datasheet-ul integratului si am inteles despre ce e vorba in legatura cu piesele ;).Multumesc ca mi-ati deschis ochii Link to comment
modoran Posted July 31, 2013 Share Posted July 31, 2013 Eu intotdeauna la TDA 7294 pun pinii 9 si 10 direct la V+, eliminand circuitul de mute/stand-by si nu am avut nici o problema pana acum. Link to comment
Recommended Posts