Galagie Posted July 26, 2013 Share Posted July 26, 2013 Buna seara, am si eu acest televizor in care imaginea pe ecran prezinta o portiune "ne-baleata" pe 30% in "susul" ecranului, iar pe marginea imaginii in sus se vede o dunga orizontala alb stralucitor (cu antena nebagat), de asemenea daca bag antena pe imagine se vede o desincronizare pe verticala, la fel si fara semnal, se vede cum fuge rastrul... defectul tipic de desincronizare verticala.Acum sa va spun sincer nici nu stiu pe cine sa banui, am schimbat toate piesele din circuitul de bootstrap al ic-ului atac verticala TDA8177F, toate condensatoarele si diodele de pe alimentarea acestuia, am verificat rezistorii comuni cu bobina de deflexie, am verificat si cei doi ceramici de pe intrarile integratului, tensiuni pe IC701 de alimentare am, am schimbat si electroliticii de pe acesta si nimic... AM sapat vreo 4 ore pe el si nimic....A mai intalnit cineva defectul asta?Tensiunile pe TDA8177F masurate am +/- 15V, mai am si un +62V ("flyback" ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
BUGHIU Posted July 26, 2013 Share Posted July 26, 2013 Si integratul l-ati schimbat?O poza ar face ....cat o mie de cuvinte!! Se poate o poza?!?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 26, 2013 Share Posted July 26, 2013 Condensatori au fost schimbati cu uni noi sau recuperati ??Daca au fost montati condensatori noi le-ai verificat esr-ul (rezistenta echivalenta serie) ?? Gasesti in comert condensatori noi-nouti dar cu esr marit.Bobina de deflexie ai verificat-o ?? Posibil sa ai spire in scurt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Galagie Posted July 26, 2013 Author Share Posted July 26, 2013 Condensatoarele si diodele inlocuite sunt noi, am pus samwha O poza c u defectul http://s18.postimg.org/k8hqitwbt/IMG10154.jpg Cam ce rezistenta ar trebui sa aibe bobina|? Televizorul a stat pe terasa cica... Integratul nu l-am schimbat, o sa incerc luni in ultima instanta sa schimb si integratul Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 26, 2013 Share Posted July 26, 2013 Depinde de tipul bobinei, depinde de tipul tubului-tub cu "gat" subtire sau tub cu "gat" gros. In mare bobina verticala undeva intre 11-15 ohmi, bobina orizontala intre 2-4 ohmi. Pe bobina ai o eticheta cu denumirea acesteia sau daca ai manualul service gasesti acolo valorile acesteia. Uite si schema: http://elektrotanya.com/schneider_chass ... nload.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Galagie Posted July 26, 2013 Author Share Posted July 26, 2013 Am 5.5 ohmi pe cadre si 2,2 ohmi pe linii... Acum gatul este dinacela gros, bobina este in stilul ala vechi acoperit cu ferita la exterior, de genul cum erau bobinele prin philipsurile k30-k35 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 26, 2013 Share Posted July 26, 2013 Mi se pare prea mica pe verticala, doar 5.5 ohmi! Unde mai pui si eroarea multimetrului (intra-adevar poate fi in + sau in -). Nu ai nicio eticheta pe bobina ?? PS: Am editat postul anterior unde ti-am atasat schema, am postat un link gresit , e vina mea, multumesc colegului dan-a2 pentru atentionare. Vezi daca ti se potriveste cu ce ai tu pe sasiu. http://elektrotanya.com/schneider_chass ... nload.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Galagie Posted July 26, 2013 Author Share Posted July 26, 2013 salut, pe bobina scrie asa AT6005?30 (caracterul ? nu imi dau seama ce scrie pe eticheta) mai scrie 0154 2 27446729 ay1 bu927 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Galagie Posted July 26, 2013 Author Share Posted July 26, 2013 Va multumesc mult pt sfaturi, o sa ma concentrez maine mai tare pe zona junglei, ma cam lasa nervii de la oboseala. Eu in jurul integratului de verticala inafara de insusi integratul am schimbat si verificat toate componentele. Am schimbat si electrolticii de pe secundarele sursei si fara success, tensiunea pt alimentarea liniilor este de 146V ok .Is curios ca am desincronizarea aceea pe verticala, acum eu pe pinul 31 de iesire la jungla pt verticala aveam 1.2 V cu multimetrul. o sa pun maine si osciloscopul sa vad ce nebunii mai sunt pe acolo.Noapte buna Link to comment Share on other sites More sharing options...
naebv Posted July 26, 2013 Share Posted July 26, 2013 Schimbati TDA8177F cu unul de calitate, eventual din recuperari si/sau verificati cu osciloscopul prezenta si forma impulsurilor de comanda de pe intrarile finalului V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BUGHIU Posted July 26, 2013 Share Posted July 26, 2013 Bobina se poate scoate cu grija de pe tub si poate se vede daca are spire in scurt.... 5,5ohmi pe cadre este prea putin!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 26, 2013 Share Posted July 26, 2013 Ti-am dat PM cu un site unde se comercializeaza si bobine deflexie, asa sa-ti faci o idee, rezistenta cea mai mica a bobinei verticale are 10 ohmi, a ta are 5.5 ohmi deci clar ai spire in scurt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Galagie Posted July 27, 2013 Author Share Posted July 27, 2013 Nu stiu cat de mic sau mare este valoara cadrelor, am schimbat luna trecuta sau acum 2 luni tubul la un jaf de vestel 11ak19 cred sau ak12, ma rog tubu avea 65cm, si pusai pe el tub de la un grunding sasiu cuc, bobina retin ca avea vreo 6-7ohmi pe cadre. dar tot ce e posibil Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toni Marginean Posted July 27, 2013 Share Posted July 27, 2013 Nu stiu cat de mic sau mare este valoara cadrelor, am schimbat luna trecuta sau acum 2 luni tubul la un jaf de vestel 11ak19 cred sau ak12, ma rog tubu avea 65cm, si pusai pe el tub de la un grunding sasiu cuc, bobina retin ca avea vreo 6-7ohmi pe cadre. dar tot ce e posibilBobina cadre are de obicei in jur de 8 ohmi. Sunt rare cazurile cand are valori de 16, 32, 45 sau sub 8 ohmi. In general se defecteaza bobina din linii si foarte rar cea de cadre. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dan cod Posted July 27, 2013 Share Posted July 27, 2013 Eu cred ca tvul asta este de 100Hz diagonaka mare deci cade din start tub ingust si cred ca TDA8177F este defect.Se poate monta cu modificari TDA8172. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.