marian_valcea Posted July 26, 2013 Share Posted July 26, 2013 Buna ziua vreau sa fac si eu acest amplificator pentru ca mi se pare mai simplu de realizat, dar nu am mj2955. Imi puteti spune cum sa fac sa ii pun amandoi finali 2n3055? http://i39.tinypic.com/2z82ft0.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
wally_gatter Posted July 26, 2013 Share Posted July 26, 2013 Ma indoiesc ca nu gasesti o pereche de tranzistori finali complementari la un pret mai mult decat bun.. Sau , ma rog , din recuperari.. Amplificatoarele au evoluat de la etajul final format din tranzistoare npn la perechi de pnp/npn . Initial din cauza pretului crescut de productie al pnp-urilor se folosea prima varianta , iar ulterior acesta scazand s-a ajuns la accesibilitatea folosirii perechilor complementare. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marian_valcea Posted July 26, 2013 Author Share Posted July 26, 2013 Ma gandeam sa ii pun cate 2 tranzistori 2n3055 pe canal pentru ca am 2 perechi bune recuperate si nu as da comanda doar pentru 2 tranzistori, nu cred ca are rost ma costa mai mult transportul decat tranzistori Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.