Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Se naste un nou amplificator audio


Guest dan55gabi

Recommended Posts

Guest dan55gabi

Buna ziua,

Dupa mai multe amanari m-am hotarat sa fac un amplificator audio pentru uz personal. Optez pentru o configuratie PP. Ma gandesc sa abordez proiectul dupa urmatoarele etape:

 

1. Stabilire si procurare trafo iesire.

2. Stabilirea tipului de tuburi pentru etajele finale.

3. Elaborare schema.

4. Procurare trafo retea.

5. Realizarea fizica a proiectului.

 

Sa trecem la punctul 1.

Nu am multe optiuni pentru trafo iesire. Dispun de doua trafo iesire "Alfa Super", pot cumpara trafo "INDEL" (nu stiu nimic despre ele) sau pot cumpara doua trafo de la un user generos.

post-32834-13982966132_thumb.jpg

http://www.tme.eu/html/RO/transformatoa ... pelny.html

Transformatoarele de "Alfa Super" cred ca raspund la frecventele joase, dupa calculele mele in jur de 50Hz. N-am stiut sa calculez raspunsul la frecvente inalte. Dupa numarul de spire pare sa nu fie satisfacator.

Astept puncte de vedere legat de transformatoarele de iesire.

Multumesc anticipat.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Inainte de a spune orice despre calitatea transformatoarelor din Alfa - las pe cei mai in masura sa-ti dea asemenea sfaturi - te sfatuiesc sa masori daca sunt la fel...cel putin ca raport de transformare si daca poti masura/compara cumva inductantele celor doua infasurari primare...eu am avut diferente foarte mari intre doua miezuri de la generatii diferite ale acestui amplificator...tolele vechi sunt mai bune...alea din anii 80 sunt tabla goala...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines