Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema cu 2SA5200-2sa1943


Guest panteragaby

Recommended Posts

Guest panteragaby

Salut ,am gasit schema asta si vroiam sa stiu daca e buna si daca aveti idee cate spire are bobina de pe iesire.

Posted Image

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 17
  • Created
  • Last Reply

Schema e o adaptare la bipolari a unei scheme "clasice" Hitachi (cu mos-feturi).Bobina se realizeaza prin bobinarea (cat permite-cca.15 spire sarma de 1.2mm) pe corpul unei rezistente rusesti de 10 ohm/2w;inainte de bobina ,se conecteaza la masa un grup serie de 10 ohm/2w cu 0,1uf la masa.BD-urile 139 sunt la limita ;folositi o pereche de BF-uri corespunzatoare (etaje finale video).E bine sa suntati rezistenta de 33 ohm cu un semireglabil de cca 220ohm,ajustat la minim la punerea in functiune(pt.curentul de repaus.)Succes.

Link to comment
Share on other sites

Guest panteragaby

Este bun BF420 in loc de BD139?BF420VCBO - 300 VVCEO - 300 VVEBO - 5 VIC - 50 mAICM - 100 mAIBM - 50 mAPtot - 830 mWSau MJE340 ?

Link to comment
Share on other sites

Fara suparare dar mie mi se pare mai interesanta schema...

N-are generatoare de efecte speciale (fum, scântei, zgomote) precum BD139 sau TIP41/42 (fara C, specificat la 40V) când dau de 100 si ceva volti.
Link to comment
Share on other sites

Mai bine pune mje-340 in loc de bd-139 . Cineva avea un motto de genul: "Schemele electrice functioneaza cu fum. Cand se strica iese fumul din ele.: :rade: . Alta ciudatenie este sursa de curent constant din etajul de intrare :nebunrau: La iesire bobina aia nu-i suntata de niciun rezistor, ca sa nu mai amintim de Zobel-ul RC care lipseste. Curentul in etajul de intrare e cam mic si fara degenerare. Schema cu amplificatorul de la Dioda pe langa asta e undeva din alta galaxie si te pomeni ca o fi si ieftin kitul gata asamblat. E de remarcat la el ca foloseste 3 etaje de amplificare.

Link to comment
Share on other sites

Dom' profesor,R11 asigura reactia in curent continuu;amplificarea in curent alternativ e data de raportul R12/R10+1( neglijand influenta lui R11).Prin includerea lui C7(decuplare) in bucla de reactie ,in curent alternativ,se reduc distorsiunile introduse de acesta (ar fi bine sa fie decuplat si acesta de 0,1uf), si se poate folosi o valoare mai mica decat cele uzuale.P1 asigura reglajul tensiunii de nul pe sarcina;daca intre cursor si capete se conecteaza rezistente de 220ohm sa zicem,se obtine o functionare mai sigura in timp.C8 asigura corectia cu avans de faza..Lasand gluma la o parte,ce se poate pune in locul lui R19 (18kohm) pentru a imbunatati performantele?

Link to comment
Share on other sites

Tranzistor (se cascodeaza Q5).Modul în care e conectat C7 reduce mult curentul alternativ prin el permitând folosirea de rezistoare de valoare mica în bucla de reactie (nu s-a folosit aici).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines