Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

defectiune chassis 11ak 30

Guest mascheta

Recommended Posts

Guest mascheta

am un eurocolor chassis 11ak30,a fost trasnit,am reparat sursa,am gasit procesorul defect am schimbat,am rastru osd cauta toate benzile dar nu prind nimic.se prinde dar slab si desincronizat.am schimbat selector canale taemg084 cu uv 1316 si tot la fel se prezinta,caut solutii rog cineva sa ma ajute.

• Replies 13
  • Created
  • Last Reply
Guest mascheta

in selector canale daca dau afara capacele de protectie si pun semnal de antena pe ultimul tranzistor care intra in circuitul integrat al selectorului vad toate programele dar cu putini parazitipun semnal av de la un dvd si pe av1 nu am semnal decat pe av2 am imagine si sunet

• 3 weeks later...

Va salut!Eurocolor model RF 2126 ST TXT, sasiu 11AK30, televizorul a fost trasnit.Am inlocuit MOS-ul, MC44608, dioda din secundar pe ramura de 125V in scurt, optocuplorul.Sursa testata fara final linii, pe bec, tensiunile OK. Am conectat finalul linii si nu pleaca din stand-by, cu MCR-ul dezactivat (strap intre poarta si catod) televizorul functioneaza normal, am verificat piesele din jurul tiristorului si in afara de cateva diferente fata de schema pe care o am, insa rezistente masurate, la valoare cu ceea ce este marcat pe ele, m-am blocat si nu mai am idei...Am schimbat si MCR-ul cu altul de pe un alt sasiu, l-am verificat inainte de a-l monta...inutil.Am mai gasit dioda zener de langa optocuplor pusa direct, fara rezistenta serie, zener de 8,2V, dioda D891 inlocuita cu o sarma, iar C860 lipsa, asta din ce m-a interesat de pe langa MCR, insa tv-ul asa a functionat.

Daca tot suntem la acest sasiu 11AK 30, am un tv in atelier cu urmatorul defect, nu am rastru (este negru), are OSD, nu gaseste nici un program. Am verificat tensiunile, sunt OK, la selectorul de canale toate tensiunile bune, mai putin AGC care are 0.35V (am alimentat din sursa separata cu 5V, nu se intampla nimic). Am schimbat selectorul de canale si memoria, defectul persista. Suspectez jungla, ce parere aveti, sau un sfat daca se poate.Multumesc.

Verifica tz. 503 (e alta litera ,dar e def. tastatura ) ,si (sau) daca procesorul comanda startul >on

Sper ca telecomanda e ok. sau bordul nu e blocat !!

Am mers pe fir, de la pin 47 procesor, am verificat cum lucreaza Q503 si a fost ok, nu mi s-a parut corect U=0.12V in baza lui Q802 la comanda de plecare din stand-by, asadar am schimbat Q802, BC848B, (mama lui de semedeu!) si tv-ul este ok.

Multumesc dan-a2 pentru raspuns!

PS:

Multumiri si lui miticamy pentru explicatiile de aici: viewtopic.php?f=17&t=151831

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines