Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Monitorul ca televizor

marik2500

Recommended Posts

Buna ziua tuturor celor care au prin casa vechiul monitor CRT (inca functional) pe care l-au pus in debara sau in pod pentru ca si l-au cumparat pe cel LCD, evident datorita evolutiei tehnologiei.De vandut nu poti sa-l vinzi pentru ca nu are pret. Il pastrezi pentru ca poate cedeaza vreodata cel LCD si sa-l ai de rezerva.Tocmai asta este si cazul meu si m-am gandit sa transform vechiul monitor CRT ,,Samsung SyncMaster 755 DFX,, in TV adica sa-l pot conecta la un receptor de satelit(DOLCE).Acest receptor nu are iesireVGA decat tip EUROSCART sau RCA.Am construit un mic amplificator audio pe care il voi ingloba in monitor, ii voi pune in fata un potențiometru de volum si un difuzor mic, asta pe partea AUDIO.Pe partea VIDEO necesita un adaptor ca cel din imagine pe care insa nu vreau sa-l cumpar ci sa-l fac singur. Rog pe cei care au o schema in cauza sa ma ajute! Multumesc!

post-41319-139829659365_thumb.jpg

• Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• marik2500

4

• laur_12

2

• naetv

1

• lorik199

1

Top Posters In This Topic

Posted Images

Din datele culese pana in prezent reiese ca nu merge aceasta schema daca monitorul este CRT. Merge doar la LCD-uri si PLASME. In plus LM1881 e un pic scumpişor. Sa ne spuna cineva cu mai multa experienta daca se merita facuta construcția sau nu. :speriat

post-41319-139829659554_thumb.jpg

Frecventele linii in PC sant 31,5khz/VGA, cam 37,5khz pt SVGA si cam 47khz pt UVGA.Astea masurate cu aproximatie de mine in timpul depanarilor.La monitoarele moderne la o rata de refresh mare pot trece de 100khz.Televiziunea are 15625hz.Dar mai este un necaz: explorarea este intretesuta la tv.Asa ca nu se pot cupla direct ca in schema.Convertoarele acelea digitizeaza semnalul tv si-l convertesc in alt format si apoi transformat din nou in analogic pt monitor crt.Ceva asemanator fac televizoarele de 100hz, dar sa vedeti ce placa speciala au in plus!

m-am gandit sa transform vechiul monitor CRT ,,Samsung SyncMaster 755 DFX,, in TV adica sa-l pot conecta la un receptor de satelit(DOLCE).Acest receptor nu are iesireVGA decat tip EUROSCART sau RCA.Pe partea VIDEO necesita un adaptor ca cel din imagine pe care insa nu vreau sa-l cumpar ci sa-l fac singur. Rog pe cei care au o schema in cauza sa ma ajute! Multumesc!

In aceasi situatie am fost si eu. Intr-un final am cumparat un tv tuner extern cu intrare video. Distractia m-a costat 100 lei.