Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

depanare mixer fbt personal 3000


modoran

Recommended Posts

Am la reparat un astfel de mixer cu amplificator, nu functioneaza nimic la el (cu partea de amplificator ma descurc), dar as avea mare nevoie de o schema electronica, in special in ce priveste partea de efecte.Mixerul are 8 canale, efectele sunt realizate cu 8 buc TDA 1022P, 4 buc LM 741, 1 buc RC4156, 1 buc LM381AN si un integrat necunoscut pe care scrie BT 39E (ce e asta, ceva MMC cu functie de oscilator pentru TDA 1022P ??).Corectoarele de ton sunt realizate modular cu LM 381AN.Am nevoie macar de niste sfaturi in lipsa unei scheme electronice, cum pot sa testez separat partea de efecte ca sa-mi dau seama unde este defectul ?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

verificati sursa de alimentare,transformatorul,verificati etajul de putere.Dupa ce aveti alimentare si functioneaza finalul,verificati alimentarea preamplificatoarelor si a blocului de efecte.Mixerul este modular,luati pe rand la masurat si testat fiecare etaj.Cautati intr-un catalog schemele de aplicatie ale integratelor din mixer ca sa aflati detalii despre intrari,iesiri + si -.Nefiind un model digital ar tebui sa fie usor de depanat cu cunostinte minime.Succes si toate bune!

Link to comment
Share on other sites

Am rezolvat problema, defect a fost un LM381 care duce semnalul spre partea de putere. Neavand pe stoc am montat unul recuperat din acelasi mixer, renuntand la unul din canale (de comun acord cu clientul). La etajul final am inlocuit 2n3442 cu MJ15003, totul functioneaza orespunzator.

Link to comment
Share on other sites

Guest marescosmin

Am rezolvat problema, defect a fost un LM381 care duce semnalul spre partea de putere. Neavand pe stoc am montat unul recuperat din acelasi mixer, renuntand la unul din canale (de comun acord cu clientul).

 

La etajul final am inlocuit 2n3442 cu MJ15003, totul functioneaza corespunzator.

Daaa... mono si pe un canal... "strajnica reparatie"!

Pacat de priceperea DVS daca nu aveti rabdare de-a comanda componenta defecta si sa faceti reparatia completa! Dar... ca la romani, las-o ba,ca merge asa!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines