mihion Posted July 19, 2013 Share Posted July 19, 2013 Va salut,Am si eu o problema si va rog sa ma ajutati.Am cumparat o alarma ca cea din atasament. As vrea sa interconectez cu fir doua astfel de alarme, in asa fel incat sa poata fi armate si dezarmate cu telecomanda, din oricare din cele doua.Alarmele sunt amplasate la o disatna de cca 10 m, una de alta in asa fel incat atunci cand actionez din telecomanda pe una, cealalta nu vede. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iuli09 Posted July 19, 2013 Share Posted July 19, 2013 alarma din poza este de fapt un senzor de miscare ordinar . cred ca ar fi mai usor (si poate mai ieftin) sa cumparati doi astfel de senzori si sa construiti (sau sa cumparati) o telecomanda si un senzor IR cu care sa armati sistemul de alarma construit cu cei doi senzori . Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihion Posted July 25, 2013 Author Share Posted July 25, 2013 Multumesc de sfat, dar alarma din poza este chiar o alarma, facuta cu un microcontroler si am dat pe ea asa cum se vede 29 de lei. Ori numai un singur senzor de miscare costa de la 40 de lei in sus si daca vreau doi sau chiar trei as vrea, plus telecomanda (transmiter-4buc.,receptor) intelegi unde ajung. Link to comment Share on other sites More sharing options...
criss Posted August 5, 2013 Share Posted August 5, 2013 nu ai cum sa le interconectezi doar daca nu cumva citesti continutul procesului unuia si o copiezi in cealalta/lalte, doar in asa fel poate sa functioneze pe aceeasi telecomanda toti senzori....sau daca receptorul iti permite programarea noi telecomenzi.ar mai fi o metoda cu atasarea unui pir sau a mai multora, dar aceasta cam duce la o cunostinta minima in electronica.desfacut receptoptorul si verificat iesirea pir + tensiunea de alimentare. intrerupt iesirea din pir si inseriat cu restul senzorilor pir+adaugat alimentarea sau utilizarea unuia/nora independente. ps. oricum la suma de care dispui nici un pir nu cumperi .... si sincer ma indoiesc ca acea 'alarma' sa functioneze corect/lunga durata la aceea valoare. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.