Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare baghete led-uri


 Share

Recommended Posts

  • 4 weeks later...

Ma gandeam ca daca tot se gasesc aruncate sa le pot folosi la acest proiect care nu costa bani, practic nu pierd nimic, decat timp si pentru afara le-as folosi la un proiector in locul becului.Dati-mi dvs o idee de led in genul acestuia care este bun (numai formatul acesta , nu smd-uri )ptr constructia unui proiector ptr aplicatia aceasta de iluminare a curtii la tara.Am vazut la un magazin in Ploiesti (DENSITRON)adica e-piese.r o cel din Bucuresti niste led-uri de 10 mm albe , nu cunosc detalii despre ele, poate merg la asa ceva.

Link to comment
Share on other sites

Cele mai ieftine leduri de 5mm de pe la diversi furnizori.Macar nu lumineaza in diverse culori (albastru-mov-un fel de alb) si au CRI pe la 60-70.Pur si simplu nu merita pierdut timpul cu cele din brichete!Nu-i nevoie de persoana a 3-a!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Si eu am alimentat 30 leduri (echivalentul a doua baghete) de la montajul prezentat de tine mai sus. Ca sa ajung la un curent total de 120 mA, am folosit un condensator nepolarizat de 2,4 uF/400V, filtraj de 100 uF/400V si am strapat toti rezistorii de limitare originali de pe baghete si nu am folosit nici un rezistor din schema montajului. Practic am cele doua condensatoare si puntea de diode. Trebuie sa se stie ca baghetele se rup fiecare in cate 3 bucati, iar aceste bucati a cate 5 leduri fiecare, se inseriaza intre ele, respectand polaritatea... plusul uneia uneia la minusul celeilalte...si tot asa. De lumina ce sa zic....nu te poti uita...te orbeste pur si simplu!

Link to comment
Share on other sites

Rezistenta pe intrare e bine sa fie pusa, pentru a micsora curentul tranzitoriu la conectarea montajului la retea(se poate arde ledul) sau in caz ca se intimpla ceva cu puntea de diode sau condesatorul electrolitic sau ca montajul ramine fara sarcina(se arde acea rezistenta).O recomandare: un rezistor de 330k… 1Mohm(pentru descarcare) montat în paralel pe condesator ar putea evita descarcărea acestuia prin “degete” în cazul atingerii(evident, montajul fiind deconectat de la retea).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Astazi m-am jucat si eu ... :rade:

Pacat ca pozele nu reflecta realitatea intensitatii luminoase....

Aplica este construita din 4 baghete, alimentate la 220V prin montajul explicat mai sus.

Ultima poza cu lumina emisa...mai aproape de realitate.

 

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines