Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Videoproiector benq puncte alte/negre.

Recommended Posts

Am primit un proiector benq care are foarte multe puncte(oglinzi blocate), si de-a lungul timpului aceste puncte au crescut din ce in ce mai mult, Atat de mult incat nu se mai intelege mai nimic din ce proiecteaza. Proiectorul este Benq mp512, cu tehnologie DLP cu cip DMD. Citeam pe net ca aceasta tehnologie are o durata de viata de 3 ori mai mare fata de cele cu tehnologie LCD. Din pacate a iesit din garantie. Lampa a fost schimbata o data. Din ce cauza a ajuns in aceasta stare?Proiectorul este montat in tavanul unei sali cam la 3m de podea, si cam la 4m de peretele ecran.Acum foarte multe puncte pulseaza, si albe si negre, astea sunt oglinzi pe moarte. Din pacate cipul acesta 8060 6319 l-am gasit doar in China, cu preturi intre 150-250 $.Acum cateva luni de zile am activat functia high altitude, insa fara efect. Daca ma uit in reflexia cipului DMD, pot vedea oglinzile defecte.Deci de ce a ajuns asa rau? Mentionez ca pasta termica nu era chiar piatra.

post-25245-139829657361_thumb.jpg

post-25245-139829657377_thumb.jpg

post-25245-139829657396_thumb.jpg

post-25245-139829657413_thumb.jpg

• Replies 3
  • Created
  • Last Reply
Guest dorinspeedy

Da, cipul DMD e terminat, aia nu e pasta termica, ci pad termic si din cauza lui si a temeraturilor foarte mari a cam decedat cipul DMD, singura solutie e sa-l schimbi, unde il gasesti mai ieftin nu stiu.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines