Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare tranzistor din sursa Chieftec HPC-360-202

Guest pcornel

Recommended Posts

Guest pcornel

Daca are cineva o astefel de sursa sau stie ce model e exact tranzistorul plesnit de pe radiatorul din imagine :

Posted Image

Se mai vede asa pe el (in partea dreapta, partea stanga e sarita)

- pe primul rand e scris : 0312

- pe randul 2 e scris : P (probabil de la PNP)

- pe randul 3 e scris : 60B

• Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• RealAlex

2

• wolf

2

• Blind

2

• LostCell

1

ala nu cred ca ii tranzistor..probabil este stabilizatorul pt +5 V aux..sau pt tensiunea de 3.3 v vezi ca trebuie sa aiba legatura cu ceva fir rosu sau portocaliu..

din codul pe care l-ai bagat, nu am gasit decat " Silicon N Channel MOS FET High Speed Power Switching" care sa si semene la carcasa (cred ca la componenta aia sparta te refereai)

Datasheet-uri pentru acea componenta, cu diferite sufixuri:

H7N0312LD

H7N0312LM

H7N0312LS

*Later edit: S-ar putea sa gresesc iar P sa vina de la canal P si nu N...insa asta scrie la descriere pe site

am mai incercat diferite combinatii si uite ca am gasit altceva:

ULTRALOW SUPPLY CURRENT/SUPPLY VOLTAGE SUPERVISORY CIRCUITS

TPS310312DVB

TPS310312DVBR

SINGLE-CELL TO 3-V/3.3-V, 20-mA DUAL OUTPUT,HIGH-EFFICIENCY CHARGE PUMP WITH SNOOZE MODE

TPS60312

TPS60312DGS

Insa singura componenta in carcasa de tranzistor, pana acum, este tranzistorul de mai sus cu canal N

Pune o poza cu partea cablata , asa o sa ne dam seama ce piesa e ( si unde e folosita ). Parca ar fi tranzistorul sursei de 5V StandBy , dar din poza nu e clar.

este un mos ... poti pune: 2n60 sau IRF830 inainte sa montezi tranz. iti recomand sa verifici toate diodele ( scoase din circuit ) si rez. mai ales sa nu ai dioda de pe iesire ( +5V ) in scurt . mai verifica diodele din puntea redresoare ( sau puntea, depinde ce ai ) si tot pe langa mos mai este o rez. de valoare mica,( la cum arata acel tranz al tau ) este defecta sigur ...si daca ai noroc mai ai si chopperul intreg :supz: