Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Receiver Pioneer VSX-519V-K (5.1) defect


Postări Recomandate

Un amic a cumparat un aparat defect din piata (cu 230lei), i s-a spus ca indica pe afisaj "protect", in realitate nu indica nimic, este mort. Aparatul arata impecabil, este din 2009.Ce-i ciudat, nu are nici un indicator de stand-by (LED sau afisaj), asa ca nu se stie cand este in priza.Am gasit manualul de service, am gasit o piesa defecta, am inlocuit-o , dar tot nu porneste.Partea audio (5 canale) este cu tranzistoare, care par OK, n-am gasit finali arsiReceiverul are doua alimentari:1) in st-by- un trafo mic, din care rezulta +3.3V, +5V si alimentarea releului 2) trafo de putere, pentu ON, din care rezulta +/-B (alimentare finali), +/-12V, +3.3V, +5V, 4.7Vca (filament afisaj)Aparatul are protectii (care comanda prin microprocesor trecerea in st-by):1) la tensiuni continue la iesire finali ( daca se defecteaza vreun final)2) la suprasarcina finali ( curent mare finali)3) lipsa unei tensiuni de alimentare (+/-B, +/-12V, +3.3, +5)Am gasit defect regulatorul de +12V, defect mentionat si de altii, pe un forum polonez. L-am inlocuit, dar tot nu porneste, ramanand in protectie ( am verificat ca releul comuta la pornire pentru o fractiune de secunda, prin masurarea tensiunii din secundarul trafo putere, chiar daca nu se aude cum comuta).Trafo de putere verificat, este OK. Probabil ca mai are ceva defect si functioneaza una dintre protectii. Ma tem sa-i fortez alimentarea facand un strap pe contactele releului. In final va trebui sa-i scot pe rand protectiile, sa vad care dintre ele actioneaza.Intrebarea mea este: a mai reparat cineva acest tip de aparat ( sau unul asemanator, din aceeasi serie Pioneer)? Ce defecte a intalnit?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Am verificat toate integratele regulatoare de tensiune de la iesire traf putere (alimentandu-le pe rand):+12, -12, +3.3, +5, sunt OK (cum ziceam, cel de +12 a fost defect si l-am inlocuit). In manualul de utilizare ( nu de service) am gasit ca resetarea se face prin combinatia "band"+"st-by/on". N-am obtinut nimic cu aceasta combinatie. Am incercat si "preset-"+"st-by/on", combinatie gasita in manualul de service, care ar trebui sa afiseze erorile, dar tot nu se intampla nimic. Am scos protectia care intra in procesor ( intrerupt legatura la pinul 20) + resetat, tot nimic.La pinul 100 al procesorului, care comanda releul de pornire tensiunea ramane 0, releul nu porneste. Procesorul pare mort. N-am verificat tranzistorul amintit de Constantin (doar am verificat ca iesirea pin 100 nu are scurt la masa, lucru posibil daca jonctiunea B-E a tranzistorului respectiv ar fi fost compromisa), dar chiar cu el defect ar trebui sa apara tensiunea de comanda releu (in afara cazului de scurt B-E), doar ca n-ar fi alimentat integratul de la afisaj. Acel tranzistor este comandat impreuna cu releul si deschide tranzistorul prin care se alimenteaza cu 3.3V integratul de la afisaj.Mi-a mai ramas sa fortez alimentarea releului, sa vad ce se intampla daca se alimenteaza traful de putere, daca afiseaza ceva. Sper sa nu-mi bubuie in casa...

Link spre comentariu

Am fortat inchiderea releului, apar celelalte tensiuni si sunt OK, protectia nu apare ( din modulul de protectie , care insumeaza toate protectiile). Cu toate astea, aparatul nu se reseteaza si nu afiseaza nimic. Placa frontala este alimentata ( +3.3V,-30.5V, 4.5Vca pt. filament), butoanele sunt OK. Pe cuartul de la procesor tensiunea se modificadupa cand se apasa tastele, inseamna ca oscileaza, respectiv procesorul n-ar fi chiar mort. Nu m-am uitat cu osciloscopul pe cuart si nici pe liniile de comunicatii. Mi se poare tare ciudat sa aiba mai multe defecte, pe forumuri am gasit la mai multi doar regulatorul de +12V (ca si in cazul meu) si dupa inlocuire si resetare a functionat. Eu n-am avut norocul asta...

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Revin dupa 5 luni, timp in care aparatul a mai fost la cineva (depanator profesionist) si nu l-a putut repara, a zis ca probabil e defect microprocesorul. Am zis amicului sa inlocuiasca memoria EEPROM, un SMD FT24C16, cu o memorie goala, lucru pe care voiam sa-l fac si eu dar n-aveam cum, n-am statie cu aer cald. Ieri a gasit pe cineva care avea asa ceva si i-a inlocuit memoria. Dupa resetare (prin combinatia de taste "st-by+auto surround") aparatul a pornit, afiseaza, primeste comenzile.Sper sa si mearga, inca nu l-a pus in sarcina si nu l-a lasat timp mai indelungat.Probabil ca memoria inlocuita nu este defecta, ci in ea este inscrisa informatia ca aparatul este in protectie din cauza lipsei unei tensiuni si nu se putea scoate din acea stare (reseta). Oricum, defectul era la sursa de +12V si nu avea de ce sa se defecteze microprocesorul. Ramane totusi o enigma: de ce nu s-a putut reseta inainte, cu memoria veche? Am gasit pe forumuri straine acelasi defect ( sursa de 12V), dar dupa resetare aparatul a pornit, fara inlocuirea memoriei.Scriu aceste lucruri fiindca poate va mai avea cineva aceleasi probleme, la acest gen de aparate.

Link spre comentariu
  • 8 ani mai târziu...

Pt. Domnul "sla":

 

Buna seara, am si eu un Pionner VSX917V-K si clipeste LED-ul albastru de power, culpeaza releul sursei cca 1 secunda si apoi decupleaza, nu se aprinde afisajul.

nu merge niciuna din metodele cu combinatie de taste gen enter:advanced surround. Am toate tensiunile si clock la procesoare, nu sunt probleme cu STK-urile. As vrea sa stiu dupa ce ati pus EEprom-ul gol  la VSX-519V-K   aparatul a functionat bine ? Va multumesc .

Link spre comentariu
18 hours ago, prieten said:

Pt. Domnul "sla":

 

Buna seara, am si eu un Pionner VSX917V-K si clipeste LED-ul albastru de power, culpeaza releul sursei cca 1 secunda si apoi decupleaza, nu se aprinde afisajul.

nu merge niciuna din metodele cu combinatie de taste gen enter:advanced surround. Am toate tensiunile si clock la procesoare, nu sunt probleme cu STK-urile. As vrea sa stiu dupa ce ati pus EEprom-ul gol  la VSX-519V-K   aparatul a functionat bine ? Va multumesc .că-mi aduc aminte...

Da, a funcționat după ce s-a făcut un reset. Oricum, nu s-a scris nimic în memorie.

Editat de sla
Link spre comentariu
5 hours ago, prieten said:

Vă mulțumesc mult. mâine am să încerc și eu.

Eu cred ca aparatul este in modul protectie, aceste aparate au mai multe protectii ( lipsa unei tensiuni de alimentare la ampl de putere, lipsa altor tensiuni de alimentare, DC la iesire, suprasarcina, etc). Toate aceste protectii se reduc la un semnal de nivel jos ( trecerea de la +5V la 0V) la pinul 89 (XPROTECT) la microprocesor IC9001. DC protectie se duce la pin 72 iar suprasarcina la pin 73.

Zici ca nu sunt probleme cu STK-urile, ai verificat ca sunt alimentate corect si ca nu exista DC la iesirea lor?

Editat de sla
Link spre comentariu

Vă mulțumesc pentru sfaturi. Ieri am șters memoria, am făcut reset-ul, aparatul a pornit, totul este ok mai puțin intrarea pe USB. Când este selectat modul USB după câteva secunde este afișat mesajul "USB ERR 3". Am tensiunea de 5v la portul usb, dar pe D+ și D- nu se vede cu osciloscopul nici un fel de semnale cu un stick conectat. Oscilatorul la IC701 (pinii 74,75)nu lucrează, astăzi o să mai continui căutările 

Link spre comentariu

Buna seara, revin cu detalii, cu aparatul pornit cand comut pe USB cu un stick introdus am semnalele D+ si D- si conform diagramei de depanare a ansamblului USB am toate conditiile indeplinite ca sa functioneze, dar tot in eroarea USB ERR3 sta, nu stiu ce sa ii mai fac. Sa aibe Firmware in IC701 (TCC760HC01-AG) si sa-l fi pierdut ? ps. Acum Oscilatorul la IC701  lucrează in pinul 75 am oscilograma, cred ca nu am facut contact prima data bine cu sonda osciloscopului. Dupa ce am apasat ENTER si STANDBY mi-a aparut pe display prima data M.100.F.003, apoi PPP. 08 si apoi U. 00.00.00  si apoi a intrat in eroare USB ERR3.

Editat de prieten
Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări