Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

mesterii de la rds


Guest tomsofts

Recommended Posts

Guest tomsofts

mesterii de la rds au schimbat prin bucuresti vechle modemuri cu conexiuni virtuale

wan miniport.. am inteles ca e switch-ul in scare si pe tine nu te intereseaza altceva decat sa bagi un user si o parola in conexiunea din win xp si gata.

bun.. eu aveam 2 calculatoare, cu acea veche conexiune impartita. suntem 2 oameni in camera si avem nevoie stringenta de internet. plus ca nu cred ca e ilega ce facem, sa fim seriosi.

ei.. nu mai merge ICS in mod obisnuit acum.. ARE CINEVA IDEI?

am intrebat niste oameni din afara(straini adica, nu..) si au zis ca un router care stie PPPoE (poin-to-point on Ethernet .. protocol) e bun.

problema e ca eu nu am lucrat cu astfel de aparate, dar as fi dispus sa dau 2 milioane numai sa stiu ca am rezolvat definitiv problema.

am gasit asta pe e-mag http://www.emag.ro/routere/router-us-ro ... USR848000A

Problema asta o vor avea majoritatea celor de pe rds cu 2 calculatoare in apartament.

Eu unul chiar lucrez de acasa si firma care ma plateste are pretentia ca macar sa raman conectat non-stop 6 ore..

insa.. cel care sta cu mine in camera are nevoi personale (IRC, mess.. boli din astea) insa nu il pot refuza .. plateste si el factura.

DECI.. AJUTOR IN GENUNCHI :smt003 :smt017 :banghead:

Link to comment
  • Replies 14
  • Created
  • Last Reply
Guest marian_i

Salut!

Daca imi permiti as veni cu o alta sugestie.

Iata despre ce este vorba:

pe un PC mai vechi (de preferat PENTIUM I-233MHZ/64MB-RAM/....)instalezi "SMOOTHWALL EXPRESS" (E FREE) SI AI GATA UN ROUTER CARE STIE SI PROTOCOLUL PPPOE.

CITESTE DOCUMENTATIA: http://www.smoothwall.org/docs/

 

Q. What is SmoothWall?

A. SmoothWall is a specialised version of the popular Linux operating system that has been carefully

designed, secured, and optimised in order to provide a network with all the functionality of a secure router

and firewall at a fraction of the normal cost of doing so......

 

Succes!

Link to comment

ma indoiesc ca solutia cu un router facut cu un pc vechi e buna in cazul de fata ... omul nu cred ca s-ar descurca prea bine nici cu un router dedicat la setari si alte aleadar ... daca are timp si vrea sa invete , atunci poate sa-si faca router dintr-un pceu recomand pentru asta BrazilFW, pe care il folosesc de vreo doi ani si merge struna, plus ca nu-ti trebuie decit un pc cu unitate floppy, fara hdd, fara cdrom, si cu 16 mb de RAM

Link to comment

Hai sa fim seriosi. De la o cutiuta de aia mica care stie sa faca NAt ajungem la ditamai sistemu de operare.

Nu neica, te duci la un magazin de calculatoare si cumperi cea mai prastie versiune de ruter care stie de pppoe. Vezi daca gasesti un trendnet pe la 90 - 100RON (imi place mie trendnetu :d).

Vi cu el acasa, il bagi in priza, bagi cablu de la un pc in sw-ul lui si iti pui placa de retea pe dhcp, dai un http://192.168.1.1 intr-un explorer si intri i GUI-ul ruterului. Selectezi pt wan PPPoE ala si bagi useru si passwordul. All done si stai pe net.

P.S. poti sa dai si o clonare de mac pe ruter ca nu se stie niciodata.

 

De celalalt milion vi la mine si ne imbatam :d

Link to comment

Avand in vedere faptul ca nu are nevoie decat de rutare si nimic altceva, plus ca sunt doar 2 persoane care folosesc internetul este nerecomandat sa foloseasca un server, deoarece nu este rentabil, avand in vedere consumul pe care il are un router in comparatie cu un alt calculator care merge non-stop.

Plus de asta, un router nu face zgomot si nici atata caldura ca un calculator, iar spatiul ocupat este considerabil mai mic.

Un server este rentabil in cazul in care ai o retea de bloc/firma si distribui internet catre fiecare statie de lucru, restrictionezi anumite calculatoare la accesarea internetului sau a altor resurse, stochezi date direct pe server etc.

Routerul este cea mai buna solutie in cazul de fata.

Link to comment

Nu stiu de ce, insa si eu prefer TrendNet. Pe langa traditia acestei firme, cei 5 ani garantie oferiti la echipamente ar trebui sa iti spuna ceva....Eu personal folosesc o placa de retea si un switch cu 5 porturi de la TrendNet, placa a supravietuit mai multor arderi de switch-uri acompaniate de arderi ale placilor de retea ale altor participanti ai retelei...eu nu am avut parte de asa ceva. Si cand ma gandesc...mai am inca 2 ani jumate garantie :smt003

Link to comment
Guest tomsofts

am rezolvat-o FARA ROUTER. si toti pe care i-am intrebat ziceau ca nu se poate fara. CA INAINTE, doar 2 placi de retea pe unul si celalat 1 singura. Router poate pentru mai multe. e chiar simplu, trebuie share-uita conexiunea virtuala.. problema aparenta e ca cea reala nu mai avea status de SIC (shared internet connection). Am rezolvat-o cu un tip care studiaza de zor cursuri CISCO... cer scuze ca v-am rapit timpul..

Link to comment

Da, aiurea. Asa tre' sa tii un calculator deschis in permanenta. Puteai sa spui ca vrei sa faci astfel, folosind 2 placi de retea pe un calculator. Iti recomandam ca pe calculatorul cu 2 placi de retea sa faci bridge intre retele si astfel aveai net si pe unul si pe altul...dar nu independent :axe:

Link to comment
Guest tomsofts

bridge nu merge. nu stiu de ce, dar nu asa se face... oricum, aveti dreptate. PER TOTAL, IMI RECOMANDATI SA FOLOSESC ROUTERUL? (in eventualitatea ca nu as vrea ca un calculator sa fie mereu deschis?) (oricum, ideea merge in sensul urmator: daca avem amandoi nevoie, le deschidem pe amandoua si fiecare isi ocupa calculatorul, daca are doar unul, se ocupa doar cele cu 2 placi.. daca era vorba de 3 oameni era mai rau). Oricum, merci pentru ajutor, si, daca intr-adevar credeti ca un router e solutia optima, ma voi conforma, chiar e tentatn. :oky:

Link to comment
Guest tomsofts

doream sa subliniez independenta oferita de un router hard. asa, se apuca cineva de lucru la server si vine celalalt cu pretentii.. e greu sa schimbi "host-ul". Ideea generala era daca merita o astfel de solutie, router ce stie pppoe vs ICS sau orice alta smecherie care simuleaza routerul cu pretul "daca nu e deschis calculatorul in care intra semnal, nu ai semnal :D".

Link to comment

Ramai la us robotics ca sunt foarte bune eventual un RPC nu te aventura la trendnet sau planet sau alte nebunii unele modele au limitari care sar putea sa te supere.

si ai avut prin mana cam cate scule facute de astia? Fara suparare dar mi-au trecut destule jucarii prin mana ce tin de networking si ruteru ala mic oferit de trendnet e "best value" sa zicem asa.
Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines