Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator TDA7294

Turmentall

Recommended Posts

Buna seara !!! As avea nevoie de cateva sfaturi pentru constructia unui amplificator de la care as dori sa scoata in jur de 50w/8 ohm. Ma gandeam sa folosesc doua module cu tda 7294 pe care sa le alimentez la acelasi traf...Problemele decurg astfel :1. Modulele au nevoie de alimentare simetrica. Am recuperat dintr-un televizor pe lampi un traf care scoate in secundar 28V si are cam 3.5A,dupa calculele mele. As folosi un dublor de tensiune pentru a realiza alimentarea simetrica si sa zicem ca dupa filtrare, stabilizare... voi avea in jur de 33V dar amperajul cred ca va fi in jur de 1.7A daca zic bine... ( iar daca ma gandesc si mai bine... cei 1.7A se impart la cele 2 module si deci vor fi in jur de 0.85A / modul ? )Credeti ca ar fi o solutie relativ buna ? Ca alternativa... as mai avea un traf de la kashtan insa imi cam prind urechile in el si nu prea am ce face...Cam atat legat de parte de alimentare... 2. Tot din kashtan as mai vrea sa iau preamplificatorul si corectorul de ton. Aveti vreo idee cam cat consuma si la ce tensiune ar trebui sa le alimentez ? Daca le alimentez la 12-13V la 1A ar functiona ? 3. Trebuiesc neaparat radiatoare radiatoare sau as putea pune 2 bucati de aluminiu ( una pe un tda si una pe celalalt ) , recuperate tot din kashtan ? Au cam 30x10cm iar ca grosime avand vreo 0,5cm ( cred ). Astept ceva pareri. Va multumesc !

• Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Marian

1

• Turmentall

1

• glass

1

Popular Days

Top Posters In This Topic

Deja dupa titlu nu cred ca o sa ai multe raspunsuri :)))) Sunt n n n n topicuri pe subiectul asta.Asa mi s a spus si mie cand am vrut sa fac asa cv.Am facut,si a iesit :)

1.-Dublarea de tensiune nu este deloc o varianta optima pentru alimentarea de amplificator audio, presupune reducerea curentului disponibil, si un riplu mare pe capacitatea de filtrare ( care trebuie sa fie dubla pentru aceleasi performante de la redresarea in punte ), apoi curentul disponibil ar fi in configuratia asta prea mic, ar trebui un minim 1,5A, si minim 35V pe ramura pentru puterea de 50W specificata. Deci cam tre sa cauti alta bucata traf.2.-Preamplificarea&Corectia de obicei consuma foarte putin deci nu poti avea probleme acolo, numai ca pentru a sti la ce tensiune este nevoie a fi alimentat tre sa specifici cu ce sunt facute circuitele alea, tranzistori sau AO?3.-Trebuiesc neaparat radiatoare evident, nu poti pretinde 50W putere utila pe boxe si o tabla folosita pe post de radiator, in cel mai rau caz folosesti radiatoare de la procesoarele PC.4.-Exista diiiiiiitamai tema pe acest subect, tare mult m-as mira sa scapi.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines